logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens S55 ładuje, ale nie włącza się - co sprawdzić?

Wnekus 17 Lis 2005 20:03 953 7
REKLAMA
  • #1 2000054
    Wnekus
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Witam

Mam taki dziwny przypadek. telefon nie wlacza sie ale po podlaczeniu ladowarki laduje. Diaglog i PMB napewno sa ok. CO do reszty to nie wiem czego szukac. Moze ktos juz mial podobny problem i wie jak go rozwiazac ??
  • REKLAMA
  • #2 2000106
    seboxxl
    Poziom 17  
    bootcore, fubu, lub soft
    zacznij od softu ;)
  • REKLAMA
  • #3 2000153
    Wnekus
    Poziom 12  
    To juz zrobilem na poczateku. Pozniej wyplukana i wygrzana cala plyta ale rezultat jest taki sam. Wymienilem dialog i PMB ale to tez nic nie dalo i stoje w miejscu bo nie wiem co robic dalej ;)
  • #4 2000255
    seboxxl
    Poziom 17  
    powiedz w jaki sposób został doprowadzony do tego stanu
  • #5 2000300
    Wnekus
    Poziom 12  
    Niestety nie nie posiadam tej informacji. Sladow zalania nie ma, a upadki raczej nie sa widoczne na plycie
  • REKLAMA
  • #6 2000330
    seboxxl
    Poziom 17  
    skoro nie HW, to moja działka, czyli SW ;)
    to napisz jeszcze jak reaguje na próbę włączenia - czy buczy, jest beep wave, itp.
  • REKLAMA
  • #7 2000420
    Wnekus
    Poziom 12  
    Zero reakcji na wlaczenie. Nic nie buczy nic sie nie dzieje. Wrzucony ma pelny flash SST wiec kwestie programowe wykluczam. Pozostaje HW
  • #8 2017372
    n00n3
    Poziom 17  
    mam ten sam problem czy ktos wie co z tym ??

Podsumowanie tematu

✨ Telefon Siemens S55 nie włącza się, mimo że po podłączeniu ładowarki wskazuje ładowanie. Sprawdzone zostały oprogramowanie (soft, flash SST) oraz wymienione układy Dialog i PMB, jednak problem pozostał nierozwiązany. Brak reakcji na próbę włączenia – brak dźwięków, beepów czy innych sygnałów. Nie stwierdzono uszkodzeń mechanicznych ani śladów zalania na płycie. Wskazuje to na możliwe uszkodzenie sprzętowe (hardware), które nie zostało jeszcze zidentyfikowane. Inny użytkownik zgłasza podobny problem z tym modelem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA