logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Powiel ekrany - różne rozdzielczości monitorów - Win 10

komar33 29 Gru 2022 09:19 1173 2
REKLAMA
  • #1 20357181
    komar33
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Dzień dobry, mam dwa monitory. Jeden o rozdzielczości 1650x1200 i drugi 1368x768.
    Muszę mieć opcję 'Powiel ekrany'. System Win 10. System obcina rozdzielczość obu ekranów do 1368x768. Jak ustawić na głównym monitorze większą rozdzielczość? Czy jest to możliwe?
  • REKLAMA
  • #2 20357334
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10445
    Z tego co wiem to nie.
  • #3 20357650
    ^blacksabbath^
    Poziom 10  
    Ocena: 10
    Duplikowanie ekranu wymaga ustawienia największej rozdzielczości możliwej do wyświetlenia dla obydwóch ekranów aby wyświetlać tzw "jeden do jeden" ilość pikseli głównego monitora na dodatkowym ekranie, jedynie można próbować szukać ustawień nie rozdzielczości a skalowania (czyli rozciagniecia/powiększenia) rozdzielczości 1366×768 do pożądanego rozmiaru ekranu, bo pewnie masz małe okno na środku z czarnym obwodem po zewnątrz? Jeśli jest czarna obwódka to trzeba w ekranie szukać skalowania rozdzielczości (Nie każdy to ma, część telewizorów sony wiem że miała taką opcję że wykrywal mniejsza rozdzielczość, przestawiał się na nią i skalowal do pełnego swojego rozmiaru jeśli był w proporcji 16:9 Jak był 4:3 To zostawiał czarne paski po bokach oczywiście) albo w karcie graficznej (Nie w skalowaniu win10 w opcjach bo to inne skalowanie)

Opcją na dwie różne natywne rozdzielczości jest rozszerzenie ekranu ale zasada wyświetlania jest inna i jak piszesz że musisz mieć duplikowanie ekranu to nie będzie Cię satysfakcjonować.
REKLAMA