logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Medion S15449: Jak ustawić bootowanie z USB i zainstalować Win11 Pro PL na laptopie niemieckim

Dika12 30 Gru 2022 18:09 651 5
REKLAMA
  • #1 20359842
    Dika12
    Poziom 5  
    Ocena: 2
    Witam.
    Własnie od Dzieciątka otrzymałem laptop Medion S15449 w wersji niemieckiej. Zmieniłem mu język programisty na nasz. Udało mi się zamienić win11 home de na pl, ale nadal wyskakują mi niemieckie powitania. Aktualizacje są podwójne: de, potem lecą pl. Wszystko to mnie denerwuje strasznie, choć maszyna jest bardzo obwicie wyposażona: Intel 7 11 gen i 16GB ramu.....

Chciałbym wgrać na czysto nowy win11 ale pro w wersji polskiej. Jednak wchodząc do biosu, nie ma tam czytelnego przestawienia rozruchu, tylko takie dwie możliwości jak na załączonym foto. Wiem, niektórzy powiedzą, że Medion to chiński szrot, jednak dla mnie jest to nadal prezent i to się liczy najbardziej. Będę wdzięczny za pomoc i wskazówki. Medion S15449: Jak ustawić bootowanie z USB i zainstalować Win11 Pro PL na laptopie niemieckim Medion S15449: Jak ustawić bootowanie z USB i zainstalować Win11 Pro PL na laptopie niemieckim W zakładce BOOT aktywne są tylko Boot Option #1 (bez możliwości zamiany wyświetlanego ustawienia) oraz PXE Boot, ustawione na disabled (mozna zmienić na enabled, ale bez jakiegokolwiek zmiany)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20359854
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10451
    Po podlaczeniu pendrive'a powinna sie pojawic opcja bootowania z niego lub w boot menu pod F10, sprawdz.
  • REKLAMA
  • #3 20360050
    Dika12
    Poziom 5  
    Dzięki, zrobiłem jak napisałeś. Instalator sie uruchomił i gdy doszedłem do dysków, nie wiem czy się nie pośpieszyłem, ale sformatowałem dysk systemowy i największy. Niestety podświetlenie jednego z nich nic nie dało, bo wyskoczył komunikat o BitLockerze (zdjęcie). No i nie chce mnie dalej puścić. I co ja teraz mam począć???
    Medion S15449: Jak ustawić bootowanie z USB i zainstalować Win11 Pro PL na laptopie niemieckim
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 20360057
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10451
    Usun wszystkie partycje i dopiero probuj instalowac.
  • REKLAMA
  • #5 20360272
    Dika12
    Poziom 5  
    Jesteś genialny!!!! Dzieki Twoim radom udało mi sie znowu postawić system na nogi. Miał być 11 pro, ale wgrał się home, czyli taki jaki był na początku. Z wrażenia nawet nie podzieliłem dysku na systemowy i resztę. Zastanawiam się, czy nie spróbować tego dysku C podzielić np na 100GB patrycję systemową i resztę D.

Pięknie dziękuję za pomoc. Niech Ci Pan Bóg tę pomoc w jakikolwiek znany sobie sposób wynagrodzi. Życzę Ci udanej zabawy sylwestrowej, zdrowia i samych udanych porad w 2023 r. DZIĘKUJĘ JESZCZE RAZ!!!!
  • #6 20360275
    Dika12
    Poziom 5  
    Dzięki pomocy Naczelnego Elektronika Kolobosa, który jest WIELKI!!!!!!
REKLAMA