logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ekspres Delonghi ECAM 23.460.B - niedziałający wyświetlacz

oleklosice12 31 Gru 2022 17:10 1770 4
REKLAMA
  • #1 20361388
    oleklosice12
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Ekspres DeLonghi ECAM23.460.B. Brak możliwości włączenia ekspresu. Usterka.polega na tym że po podłączeniu zasilania wyświetlacz się świeci, lecz bez żadnych napisów, itp tylko jest podświetlony i dwa rzędy kwadracików się podświetla. Zero reakcji na przyciski, nie da się włączyć lub wyłączyć. Ekran gaśnie dopiero po odłączeniu prądu. Koleś z serwisu podmieniał płytkę z wyświetlaczem, dobrał po numerach tego modelu i tak samo. Nowy moduł i wyświetlacz i wraz tylko się podświetla. Na płytce zero oznak uszkodzeń, spalenia. Grzałki, termistory sprawdzone i ok są. Czy możliwe jest że płytka zasilająca boczna padła? Jakoś nie widać przepalenia itp.
    Załączniki:
    • Ekspres Delonghi ECAM 23.460.B - niedziałający wyświetlacz IMG_20221231_011315_025.jpg (10.69 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 20793400
    dianuss15
    Poziom 3  
    Witam
    Mam ten sam problem, a czy rozwiązał już ktoś dlaczego czego tak się dzieje i co może być przyczyną?
    Proszę odpowiedź.
  • REKLAMA
  • #3 21449620
    bodnariukjakub
    Poziom 6  
    dianuss15 napisał:
    Witam
    Mam ten sam problem, a czy rozwiązał już ktoś dlaczego czego tak się dzieje i co może być przyczyną?
    Proszę odpowiedź.

Szkoda, że temat umarł. Też mam ten problem.
  • REKLAMA
  • #4 21449768
    dianuss15
    Poziom 3  
    Witaj u mnie byla uszkodzona płyta główna i wyświetlacz
    Kosz naprawy ponad tysiąc zloty
    Więc nie opłacało się tego robić
  • #5 21449902
    bodnariukjakub
    Poziom 6  
    dianuss15 napisał:
    Witaj, u mnie była uszkodzona płyta główna i wyświetlacz.
    Koszt naprawy ponad tysiąc złotych.
    Więc nie opłacało się tego robić.

Dziękuję za info 😒
REKLAMA