Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tammaksar napisał:rurski1 napisał:Nie mogę znaleźć nic na Allegro i podobnych portalach
A to?
://allegro.pl/oferta/zasilacz-philips-715g7801-p01-w10-0h2s-zamiennik-11171818612
lisek napisał:Lepiej napraw , bo cena na (ebay) to kosmos Link
p.s
jest kit naprawczy
с9118 (100pF/1kV) , zd9108 (zener 3.6-5.1V) plus polowy i elementy RC w jego otoczeniu
* elementy czujnika pradowego w zródle ( 0,1-0.22 ohm, 1W)
coś a"la
maksar napisał:Samych przewodów nie można wlutować w odpowiednie miejsce?
Nie niszcząc wiązki wylutuj gniazdo w uszkodzonym i polącz.
Chyba, że jesteś wymieniacz modułów.
lisek napisał:Lepiej napraw , bo cena na (ebay) to kosmos Link
p.s
jest kit naprawczy
с9118 (100pF/1kV) , zd9108 (zener 3.6-5.1V) plus polowy i elementy RC w jego otoczeniu
* elementy czujnika pradowego w zródle ( 0,1-0.22 ohm, 1W)
coś a"la
pawko1111 napisał:Pomierzyłem co się tylko dało na moje możliwosci 🙂. Mosfet przetrwał,po stronie SMD rezystory i diody w okolicy 3S121 są ok z wyjątkiem jednego szklanego zenera. Może dlatego że kondensator 100pF 1kV nie przepalił się na zwarcie?PO STRONIE elementów THT oprócz kondensatora wywaliło jakiś bezpiecznik jak na zdjęciu. Czym by go dobrze zastąpić? Proszę o jakieś przykładowe pozycję. Dodatkowo sprawdziłem ten rezystor różowy ze zdjęcia.jest on wpięty z tego co zrozumiałem równolegle do przepalonego zenera.Czyżby on też był zwarty? Po wylutowaniu pokazuje 0.3 ohma a według pasków powinien mieć 30,7 ohm? (Pomarańcz,czarny,srebrny lub szary,złoty,zielony)
Telo napisał:Poczytaj na forum były tematy o naprawie takiego zasilacza.
Dodano po 37 [minuty]:
pawko1111 napisał:Pomierzyłem co się tylko dało na moje możliwosci 🙂. Mosfet przetrwał,po stronie SMD rezystory i diody w okolicy 3S121 są ok z wyjątkiem jednego szklanego zenera. Może dlatego że kondensator 100pF 1kV nie przepalił się na zwarcie?PO STRONIE elementów THT oprócz kondensatora wywaliło jakiś bezpiecznik jak na zdjęciu. Czym by go dobrze zastąpić? Proszę o jakieś przykładowe pozycję. Dodatkowo sprawdziłem ten rezystor różowy ze zdjęcia.jest on wpięty z tego co zrozumiałem równolegle do przepalonego zenera.Czyżby on też był zwarty? Po wylutowaniu pokazuje 0.3 ohma a według pasków powinien mieć 30,7 ohm? (Pomarańcz,czarny,srebrny lub szary,złoty,zielony)
Jeżeli prosisz o pomoc to podajemy oznaczenia z laminatu , o jakie elementy pytasz co masz uszkodzone jeżeli zabierasz się za naprawę zasilacza to sądzę ,że masz wiedzę podstawy ....?