logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mi home - Xiaomi. Czy kamera Xiaomi polska i chińska może działać na jednej aplikacji?

gadek80 08 Sty 2023 16:14 5316 8
REKLAMA
  • #1 20374731
    gadek80
    Poziom 31  
    Ocena: 402
    Witam
    Szwagier kupił polską kamerę Xiaomi wifi a potem drugą z alieexpres.
    Czy jest możliwość może jakaś aplikacja, aby działały one obie na jednej aplikacji?
    W aplikacji działa teraz tylko polska i ma wybrany region Polska a druga z alieexpres nie działa. Początkowo przez chwile działała jak wybrał region Chiny a potem już zniknęła i w ogóle dodać jej nie można jest napisane "że kamera już jest dodana do innego konta" ale to akurat drugi problem który wyszedł. Pewnie będzie musiał z aplikacji napisać do xiaomi.
    Trochę chaotycznie piszę, bo się na tym nie znam, ale chętnie odpowiem na to co może być jeszcze potrzebne.
    Głownie chodzi o to, że kamery mają różne regiony i żeby jednak działały na jednej aplikacji.
    Dziękuję
  • REKLAMA
  • #2 20375154
    roman106
    Poziom 28  
    Ocena: 238
    Raczej to nie będzie działać równocześnie. Przerabiałem to z Aqara i czujnikiem otwarcia drzwi. Wersja europejska działała na obydwu regionach. Wersja chińska działała tylko na regionie chińskim (było tam dużo więcej akcesoriów możliwych do dodania).
    Pisałem do supportu czy nie mogą dodać obsługi wersji chińskiej do serwera europejskiego. Odpisali, że chcąc korzystać z czujnika chińskiego, trzeba ustawić region chiński.

Takie mają zasady i tyle.
  • REKLAMA
  • #3 20388270
    gadek80
    Poziom 31  
    A czy nie ma jakiejś aplikacji co ma możliwość wybrania kilku regionów?
  • REKLAMA
  • #4 20388542
    roman106
    Poziom 28  
    Na szybkiego przejrzałem:
    - jest modowana apka i region nie jest ważny,
    - możliwość wgrania EU firmware z karty sd,
    - ludzie dodają kamery do Home Assistant,
    - Google Home - dodać można z różnego regionu.

Co jak i gdzie, to już sam musisz doczytać i wybrać.
  • REKLAMA
  • #5 20388739
    gadek80
    Poziom 31  
    Wybacz ale rozmawiasz z przeciętnym użytkownikiem telefonu :P
    roman106 napisał:
    - jest modowana apka i region nie jest ważny,

To znaczy, że jest apka, ale nie jest dostępna w sklepie Play?
    roman106 napisał:
    - możliwość wgrania EU firmware z karty sd,

Nie rozumiem
    roman106 napisał:
    - ludzie dodają kamery do Home Assistant

Tak się nazywa ta aplikacja?
    roman106 napisał:
    - Google Home - dodać można z różnego regionu.

Też nie rozumiem :)
  • Pomocny post
    #6 20388959
    roman106
    Poziom 28  
    Modowana apka - nieoficjalnie zmodyfikowana przez kogoś, więc nie ma jej w sklepie. Dalej pisałem o zmianie firmware na region EU.

Home Assistant i Google Home, to apki do smart domu.

Za rękę nie poprowadzę, bo nie mam tej kamery, a informacje przecież są dostępne.
  • #7 20389207
    gadek80
    Poziom 31  
    No rozumiem, że muszę sobie sam poradzić, ale oprócz tego, że tylko potwierdziłeś mi moje pytanie, że jest taka apka i rozwinąłeś, że jest modowana to nic więcej nie pomogłeś.
    Nie wiem jak się nazywa ta aplikacja i gdzie się takiej szuka. Gdybym wiedział jak to zrobić to bym tu nie pisał.
  • #9 20390247
    gadek80
    Poziom 31  
    Dziękuję bardzo,
    Teraz będę kombinował :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta o możliwość używania polskiej i chińskiej kamery Xiaomi w jednej aplikacji. Odpowiedzi wskazują, że kamery z różnych regionów mogą nie działać jednocześnie w tej samej aplikacji, ponieważ wersje chińskie wymagają ustawienia regionu chińskiego. Istnieją jednak alternatywy, takie jak modowane aplikacje, które mogą obsługiwać różne regiony, oraz możliwość dodania kamer do systemów smart home, takich jak Home Assistant czy Google Home. Użytkownik jest zachęcany do samodzielnego poszukiwania informacji na temat tych rozwiązań.
REKLAMA