logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Odblokowanie Samsung J7 2017 z uszkodzonym wyświetlaczem: opcje resetu, KIES, zamiennik ekranu

zibi_bs 08 Sty 2023 18:27 681 4
REKLAMA
  • #1 20374984
    zibi_bs
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Model J7 2017. Wylał wyświetlacz i jest czarny, nic nie da się zobaczyć. Reszta działa, dotyk też - nie jest pęknięty. Telefon ma blokadę pinem i odciskiem palców, dodatkowo odblokowanie zaufanym urządzeniem, ale jest zablokowany bo co jakiś czas trzeba wpisać pin. Po podłączeniu usb telefon wykrywany przez system i program KIES ale jest komunikat że jest zablokowany, w eksploratorze nie widać plików. Tryb debugowania nie wiem czy włączony. Czytałem na forum o takich problemach ale dotyczyły huawei lub xiaomi, nic o samsungach. Czyli jak odblokować lub zresetować blokadę telefonu, aby np. przez KIES odzyskać dane. Ostatecznie wiem że można podłączyć zdrowy ekran, ale czy musi być dokładnie do tego modelu, czy z innego samsunga też pójdzie jeśli wtyczki pasują?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20375026
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 750
    Spróbuj wpisać pin na ślepo. Jak zalapie to podłączyć do komputera. I na ślepo dotykać aż zalapie debugowanie. Po podłączeniu do komputera na telefonie napewno wyskakuje komunikat aby wybrać tryb usb. Jeżeli tak się nie uda to tylko wymiana wyświetlacza Cię ratuje. Nic nie zrobisz.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 20375226
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1294
    zibi_bs napisał:
    Tryb debugowania nie wiem czy włączony.

Sprawdź w menadżerze urządzeń, albo po prostu wpisując "adb devices" w terminalu, w miejscu, gdzie masz pliki od ADB.

zibi_bs napisał:
    Czytałem na forum o takich problemach ale dotyczyły Huawei lub Xiaomi, nic o samsungach. Czyli jak odblokować lub zresetować blokadę telefonu, aby np. przez KIES odzyskać dane.

Jakich problemach? To normalne zachowanie, że na zablokowanym urządzeniu dostępu do danych nie ma.

zibi_bs napisał:
    Ostatecznie wiem że można podłączyć zdrowy ekran, ale czy musi być dokładnie do tego modelu, czy z innego samsunga też pójdzie jeśli wtyczki pasują?

Musi, od innego modelu nie pasuje. Może być ew. zamiennik typu LCD, choć tutaj bywały problemy z dotykiem na nowszych Androidach, ale można się wspomóc myszką i adapterem OTG.
  • REKLAMA
  • #4 21761381
    zibi_bs
    Poziom 11  
    Pogodziłem się z brakiem dostępu do danych
  • #5 21761383
    zibi_bs
    Poziom 11  
    Mam nowy telefon
REKLAMA