logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Najwiekszy zbieg okolicznosci?? saba, philips i norde..

adel 18 Lis 2005 17:41 1145 4
REKLAMA
  • #1 2002727
    adel
    Poziom 11  
    3 telewizory, 3 rozne firmy a ten sam problem, i to wszystko stalo sie w jednym czasie. obraz w sabie to tecza bez zadnych dzwiekow i obrazow, w philipsie jest podluzna kreska (pionowa) na srodku ekranu, w nordmende sie calkiem wylaczyl i to wszystko w ciagu jednego tygodnia ???? ja sie przynam ze nie mam pojecia o co tu biega, ale nie wierze ze w tych 3 nagle uaktywnily sie zimne luty lub cos z trafa WN nagle sie stalo, dodam tez ze te telewizory wczesniej chodzily bez zarzutu a jedyna rzecz jaka je laczy to fakt ze byly podlaczone do jednego gniazdka, prosze o pomoc bo nie mam juz na czym ogladac !!!!!!!!!!!!!!!! heheh dzieki z gory :)
  • REKLAMA
  • #2 2002748
    rtvszajda
    Poziom 27  
    Ocena: 12
    To rzeczywiście pech.Mało prawdopodobne że przyczyną było to wspólne gniazdo zasilające.
  • REKLAMA
  • #3 2002793
    BHenryk
    Poziom 22  
    Ocena: 13
    Witam wszystko mozliwe jezeli na linii razem z tym gniazdkiem sa włączone inne urządzenia o obciazeniu indukcyjnym to powstałe przepieca mogły spowodowac awarię tych trzech TV Philips brak odhylania H pomierz na przerwe sprawdz moduły korekcji zniekształceń izbyt często nie właczaj przed usunięciem usterki bo spalisz H-ota Brak obćiażenia cewkami H Nordmende sprawdź przetwornicę zaczynajac od bezpiecznika , w Sabie sprawdź wtórna stronę przetwornicy czy masz wszystkie napiecia i czy są prawidłowe . sprawdź co masz na linii 220V razem z gniazdkiem jeszcze włączone moze lodówka lub pralka jakieś urzadzenie powoduje powstawanie przepięc . włącz TV przez listwe taką od kompa powinna dać radę przepieciom pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 2002828
    marcinelektronik
    Poziom 27  
    Ocena: 63
    Wtam.
    Ja bym sie nie przejmowal niektórym mówię zwłaszcza po wakacjach że telewizor się na nich obraził że nie pojechał na wczasy. A to za sprawą starych elek.
    Często miałem przypadki że trafiały na serwis tv z trafami lub widea z kołkami, ciekawe czy się zmuwili.
    Pozdrawiam.
    Marcin.
  • #5 2003309
    adel
    Poziom 11  
    dzieki za pomoc, zagladalem do nich, naprawilem je , w philipsie trzeba bylo wymienic pare diod i tranz w sabe kabel do trafy nie dochodzil, a w norde kineskop calkiem wykitowal, a przepiecie moglo byc spowodowane wieza lub tunerem sat. w kazdym badz razem wielkie dzieki za pomoc
REKLAMA