GanCegall napisał: sergiy141 napisał: nie określiłeś usterki. Jeśli to 25Q40
Słusznie prawisz, ale Skąd ma wiedzieć? to mechanik, wymienia klocki hamulcowe, oleje itp, nie ma pojęcia o tym co piszesz, wyczytał gdzieś na forum że trzeba wgrać pewien wsad do pewnej płyty, a może problem jest gdzie indziej, a koledzy podsyłają linki...
Dodano po 4 [minuty]:
Adam G. napisał: wsad pod podany model płyty i matrycy
Błądzisz synu.
Masz racje jestem mechanikiem ale tez zajmuje się elektronika w samochodach.
Może określiłem to wszystko chaotycznie ale potrafię rozrobić pamięć od procesora i drobne lutowania przeprowadzić.
A jeżeli kolega jest tak dobrze zorientowany to by może zapytał lub podpowiedział a nie krytykował,
Szkoda ze w Polsce na forach zamiast sobie pomagać to albo kogoś jedziemy albo odrazu jest informacja ile trzeba zapłacić.
Często szukam informacji na zagranicznych forach i tam jak ktoś ma problem to odrazu ludzie pomagają i jakiś zazwyczaj jest na temat.
I żeby nikt się nie denerwował akurat elektroda jest jednym z najlepiej działającym forum to czasami takie dogryzki nie są za miłe,
Nie wiedzieć to żaden wstyd ale jak ktoś sam próbuje sił to czemu go odrazu poniżać.
Ja wychodzę z zaaady ze jak ktoś pyta to staram się pomoc i opisać problem na tyle ile potrafię, także kolego jak wiesz więcej to prosił bym cie czy nie mógł byś coś podpowiedzieć.
A problem z tv jest po wyłączaniu i włączaniu kilkakrotnie prądu w sieci poprostu nie działa standby ani czerwona kropka się nie swieci, brak reakcji na co kolwiek. Jak odlaczę płytę od zasilacza to podświetla matryce.
Plan jest taki aby wgrać te pamięci co kolega podesłał i zobaczyć czy ruszy.
Oczywiście to ci zaczytam zapisze na pamiątkę.
Ja wiem o 2 pamięciach a jeżeli wiesz o jeszcze jakiś które mogą powodować problem może przybliżysz nam
Które to
Dodano po 3 [minuty]: sergiy141 napisał: Nie zapomnij o rejestrze statusu.
Możesz kolego przybliżyć o co chodzi?