logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

A na nartach ktoś tu jeździ?

puchalak 12 Sty 2023 18:27 216 3
REKLAMA
  • #1 20381852
    puchalak
    Poziom 19  
    Ocena: 220
    O jeździe w Polsce to już można chyba zapomnieć. W grudniu spadł śnieg, był z tydzień, gdzieniegdzie udało się utrzymać stoki trochę dłużej, ale wygląda że na ten sezon to już enough. A pamiętem, mimo że dziadkiem nie jestem, jeszcze jak śnieg zalegał od listopada do marca. W tym roku z racji podaży gazu, węgla itd taka zima to może błogosławieństwo, ale trend już trwa od dawna.
  • REKLAMA
  • #2 20382456
    Madrik
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1182
    To jedź w góry.
    W Zakopanem, koło 8 cm.
    Na Gubałówce od 20 do 50 cm.
    Do Alp też nie tak daleko. W Insbrucku 20 cm, na stokach ponad 80 cm.
    Ferie się zaczynają. Bierz narty, pakuj się w samolot i hej, uważaj tylko na śnieżnego koczkodana. ;)
  • REKLAMA
  • #3 20382596
    karolark
    Poziom 42  
    Ocena: 2490
    puchalak napisał:
    W tym roku z racji podaży gazu, węgla itd taka zima to może błogosławieństwo, ale trend już trwa od dawna.

Jaki trend jakie blogosławieństwo?
    NaczelnIK DAŁ ROZKAŻ ty mi tu śnieg nie padaj i sniega niet.
  • #4 20382598
    puchalak
    Poziom 19  
    Ocena: 220
    Siedzę właśnie w okolicach Madonny. Ze śniegiem jest nieźle, zwłaszcza że w niedzielę i poniedziałek dosypało, ale po północnej części przełęczy Brenner czyli koło Insbruka i ogólnie Austrii, gdy w ubiegły piątek jechałem, nie było nic. Dziwna zima - nawet tu jest dość ciepło jak na styczeń, więc o marcowym freeski można raczej zapomnieć. Samolot jest dość kłopotliwy - począwszy od zabrania sprzętu, skończywszy na późniejszym transferze i możliwościach logistyki na miejscu. Z Krakowa mam ok 1,2kkm więc jak nie ma jakiś niespodzianek na drodze, to trasa jest do przejechania w okolicach 11 godzin. A Zakopane z okolicami jest tak absurdalnie drogie, nie porównując już nawet tego co za tą kasę się dostaje, że naprawdę nie ma to już żadnego sensu. Szkoda tylko bo dawniej zawsze można było lokalnie gdzieś wyskoczyć. I nie ma się też co dziwić brakowi inwestycji w infrastrukturę
REKLAMA