logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór TV 65 do PS5, 3m od ekranu, sport, Netflix, NC+, budżet 5-10k PLN, bez preferencji marki

branja 15 Sty 2023 19:24 477 3
  • #1 20387141
    branja
    Poziom 2  
    Cześć,
    Prośba o pomoc w wyborze TV.
    1. Jak daleko siedzisz od ekranu telewizora? 3m
    2. Czy siedzisz na wprost ekranu czy bokiem do ekranu? Na wprost.
    3. Jaki telewizor posiadasz obecnie? Panasonic TX32LX700P
    4. Jaką markę preferujesz? Nie mam preferencji
    5. Jakiej wielkości telewizora szukasz? 65''
    6. Jaki sygnał i urządzenia będą podłączone do telewizora? PS5, NC+
    7. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Netflix, Sport
    8. Czy będziesz grał w gry, a jeśli tak to na konsoli czy komputerze PC? Tak. PS5
    9. Czy będziesz aktywnie korzystać z systemu SMART telewizora? Tak
    10. Oglądasz wieczorami czy w dzień? Różnie
    11. Ile pieniędzy możesz przeznaczyć na zakup telewizora? 5-10 K PLN

Czas zmienić obecny TV na Smart TV. Nie planuję wymieniać często TV, dlatego zależy mi na dobrej jakości i łatwej obsłudze.
    Jaki TV polecacie?
    Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam
  • #3 20388283
    gadek80
    Poziom 31  
    Ocena: 403
    W oledzie masz już wiele marek, kwestią jeszcze ważną jest sam kontakt z telewizorem i jego wygoda. Też kiedyś miałem Panasonica, kupując go jedynym priorytetem wtedy była jakość obrazu. Innego priorytetu nie było, bo sobie nie zdawałem sprawy z tego, że może inny być. Panasonica mam dalej u mamy działa dalej wszystko sprawnie, ale system smart w porównaniu do mojego obecnego LG jest słaba. Przeglądanie mediów z dysku na Panasonicu było irytujące, bo żeby znaleźć określony folder specjalnie wcześniej zmieniałem nazwę na AAAzdjęcie, bo często miałem problem z jego znalezieniem. powiększanie zdjęć itp też było kiepskie. W obecnym LG nie mam się do czego przyczepić, jak na razie tylko do tego, że jak przełączam telewizor na słuchawki BT to nie wraca do poprzedniego ustawienia "głośniki TV + optyczne" tylko do samych głośników TV, muszę to ręcznie przestawić. Reszta działa super.
    Tu taki ogólny pokaz systemu https://www.youtube.com/watch?v=Xbd7ezGZKRk
    Jeszcze ciekawy może być Sony na androidzie w oledzie. Masz system android w którym jest zdecydowanie więcej aplikacji niż na LG o ile będą Ci potrzebne. Aplikacje takie jak Kodi czy do podglądu monitoringu z kamer, w LG tego nie ma. Nie bawiłem się soniakiem, ale według mnie to są najbardziej sensowne marki na rynku.
REKLAMA