logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Karcher K5 czy może jakaś inna myjka w tej cenie?

MarcinM2020 13 Lut 2023 17:49 14484 8
REKLAMA
  • #1 20437708
    MarcinM2020
    Poziom 22  
    Ocena: 243
    Cześć. Mam zamiar kupić myjkę Karcher K5 i zanim się zdecyduje to chciałem zapytać tutaj. Czy może jest coś innego aktualnie co warto rozważyć przed zakupem. Wiem że jest sporo tematów tego typu ale rynek się cały czas zmienia więc i też może pojawia się jakieś inne sensowne propozycje.
    Dodam że sprzęt ma być do typowo domowego użytku czyli pewnie raz w roku mycie kostki brukowej, fundamentu i w sumie niewiele więcej. Chociaż jak będzie pod ręką to równie jakieś zadania się znajdą ale to i tak będzie sporadyczna sytuacja.
  • REKLAMA
  • #2 20437924
    robarek
    Poziom 25  
    Ocena: 160
    K5 jak najbardziej jest odpowiednie (mam, używam od 23 lat)
  • #3 20437945
    MarcinM2020
    Poziom 22  
    Chyba go kupię. Zawahałem się dlatego bo poczytałem opinie o K5 od użytkowników pod aukcjami allegro i kurcze niektórzy piszą różnie... Że kiepski, że się zepsuł od razu itp. I właśnie dlatego postanowiłem tutaj zapytać.
  • REKLAMA
  • #4 20438039
    yanes
    Poziom 33  
    Ocena: 597
    Też mam Karchera o symbolu 502 M, kupiony 20 lat temu i już wtedy jego pompa była zrobiona tak by sama zasysać wodę bez ciśnienia, wystarczy zalać wąż i reszta sam sobie pobiera. Te obecne K5 też mają takie pompy ssąco tłoczące, więc polecam zdecydowanie.
  • REKLAMA
  • #5 20438266
    MarcinM2020
    Poziom 22  
    A jest szansa że te obecne K5-tki bedą trwałe? Jest szansa że się mi nie rozleci po kilku wyłączeniach? Wiem że to głupie pytanie ale w dzisiejszych czasach gdzie rządzą księgowi może warto zapytać :)
  • #6 20438623
    robarek
    Poziom 25  
    Ocena: 160
    Racja. Dzisiejsze wyroby są zdecydowanie gorsze od tych sprzed nastu i więcej lat.
  • REKLAMA
  • #7 20438723
    yanes
    Poziom 33  
    Ocena: 597
    Ale dwadzieścia lat temu też tak mówiono, przykład: w mojej myjce jest cienki trzy żyłowy kabel, sprzedawca już wtedy wytłumaczył mi dlaczego tak się dzieje. I o dziwo nigdy z nim nie było problemu, chociaż wątpiłem , że on długo wytrzyma.
  • #8 20451873
    MarcinM2020
    Poziom 22  
    Byłem wczoraj kupić K5 i jeszcze się wstrzymałem... Bo widzę że jest kilka modelów tego K5? Cena od ok 900 do 1700 czy różnica jest tylko w dodatkowym wyposażeniu i wyglądzie czy może sama myjka też się różni????
    Karcher K5 czy może jakaś inna myjka w tej cenie? Karcher K5 czy może jakaś inna myjka w tej cenie? Karcher K5 czy może jakaś inna myjka w tej cenie?

I jeszcze jedno pytanko :) to że pompa jest aluminiowo kompozytowa to Karcher nie ukrywa a jak sprawa wygląda jak chodzi o uzwojenie silnika? Alu czy miedź???
    Przypadkiem znalazłem wczoraj w PSB myjkę Stalco HPC170AI

Karcher K5 czy może jakaś inna myjka w tej cenie? Karcher K5 czy może jakaś inna myjka w tej cenie?
    ,z pompą aluminiową, uzwojeniem dziedzianym i wszystkimi złączkami mosiężnymi. Parametry chyba podobne do K5 a cena to ok 1250zł. Czy to ciekawa propozycja?
  • #9 20554663
    naprawnarzedzie
    Poziom 14  
    Ocena: 58
    Producent napisał, że silnik indukcyjny lub szczotkowy ma znaczenie, ale czy napisał jakim drutem nawinięty jest ten silnik nijak ma się do rzeczywistości, konsument nie ma możliwości tego sprawdzenia, a wszechobecne postarzanie produktów powoduje, że wszystkie tanie myjki posiadające silniki indukcyjne nawinięte drutem aluminiowym, karcher k5 włącznie

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik rozważa zakup myjki ciśnieniowej Karcher K5 do użytku domowego, głównie do mycia kostki brukowej i fundamentów. W odpowiedziach pojawiają się opinie na temat trwałości K5, z doświadczeniami użytkowników, którzy posiadają starsze modele Karchera. Pojawiają się obawy dotyczące jakości obecnych produktów w porównaniu do starszych wersji. Użytkownik zauważa różnice w cenach modeli K5 oraz pyta o materiały użyte w silniku i pompie. Wspomniana jest także alternatywna myjka Stalco HPC170AI, która ma podobne parametry, ale różni się materiałami konstrukcyjnymi.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA