logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Po ponownym uruchomieniu Steam ponownie sie instaluje i wyrzuca ikony na pulpit

tomiszeek 18 Lut 2023 13:37 1293 6
REKLAMA
  • #1 20445018
    tomiszeek
    Poziom 3  
    Witam, mam pewien problem ponieważ mój steam po ponownym uruchomieniu komputera instaluje się ponownie oraz wszystkie ikony z folderu steam wysypuja mi sie na caly pulpit. Jest tak przy kazdym ponownym uruchomieniu komputera gdy chce włączyć steama są na to jakieś sposoby?
    Załączniki:
    • Po ponownym uruchomieniu Steam ponownie sie instaluje i wyrzuca ikony na pulpit IMG_20230218_133536.jpg (1.21 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 20445126
    woodpecker0
    Poziom 21  
    Ocena: 91
    Wygląda co najmniej tak, jakby folder instalacyjny Steama był wybrany jako pulpit. Jak ręcznie usuwasz jakieś pliki, to potem sobie pobiera brakujące i wrzuca je tutaj z powrotem. Spróbuj, może go zwyczajnie odinstalować (całkiem - nie ręcznie usuwać pliki) i zainstalować na nowo.
  • REKLAMA
  • #3 20445146
    tomiszeek
    Poziom 3  
    próbowałem, nic to nie dało
  • REKLAMA
  • #4 20445441
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10448
    Zamiesc w zalaczniku logi z FRST, ze skanowania (addition oraz frst.txt).
  • #5 20895075
    Wojtaszsz
    Poziom 2  
    ma ktos na to odpowiedz?
  • REKLAMA
  • #6 20895929
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10448
    Odinstaluj Steam i zainstaluj poprawnie we wlasciwym katalogu.
  • #7 20900130
    Wojtaszsz
    Poziom 2  
    juz to naprawiłem, wystarczyło zrobić skrót steam.exe i dać to nowego folderu

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z aplikacją Steam, która po każdym ponownym uruchomieniu komputera instaluje się na nowo, a ikony z folderu Steam rozprzestrzeniają się po pulpicie. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że folder instalacyjny Steama mógł zostać błędnie ustawiony na pulpit. Proponowane rozwiązania obejmują całkowite odinstalowanie Steama i ponowną instalację w odpowiednim katalogu. Użytkownik ostatecznie rozwiązał problem, tworząc skrót do pliku steam.exe w nowym folderze.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA