logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Xiaomi Redmi m1901f7g: Zablokowany przez nastolatka, jak odblokować związane z kontem Google?

BRDSRC 09 Mar 2023 09:09 2970 5
REKLAMA
  • #1 20476951
    BRDSRC
    Poziom 5  
    Cześć, znajoma podrzuciła mi telefon, który zablokował jej 14 letni syn. Dzieciak hasło zna ale jak to nastolatek musi zrobić matce na złość ;/
    Potrzebuje pomóc jej odblokowac telefon. Zrobiłem HARD RESET ale telefon jest przypisany do konta google i mam taki komunikat:

THIS device is locked. This Device is associeated with an existing Mi account. For security reasons, you need enter password to verify the device.

Ktoś coś pomoże ?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 20477875
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 749
    Szukaj metod na YouTube. Nie zadziała to najprawdopodobniej serwis. Zapewne prócz tego telefon ma też pewnie i frp google.
  • REKLAMA
  • #4 20478043
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1294
    winmap napisał:
    Szukaj metod na YouTube.

Na konto Xiaomi nie ma zadnych metod tak jak na blokade FRP. To generalnie blokada po stronie serwera, i nawet jesli konto usunie sie lokalnie, to polaczeniu telefonu z internetem blokada wroci.

Nalezy sie albo zalogowac ponownie na to konto, ew zresetowac haslo jesli zostalo zapomniane, albo, jesli telefon ma dzialac w pelni, usunac konto poprzez serwer.

Na Allegro jest kilka ofert osob ktore swiadcza takie usluge, mozna skorzystac z uslugi na simlock24.pl itp.
  • REKLAMA
  • #5 20478163
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 749
    blahfff napisał:
    winmap napisał:
    Szukaj metod na YouTube.

Na konto Xiaomi nie ma zadnych metod tak jak na blokade FRP. To generalnie blokada po stronie serwera, i nawet jesli konto usunie sie lokalnie, to polaczeniu telefonu z internetem blokada wroci.

Nalezy sie albo zalogowac ponownie na to konto, ew zresetowac haslo jesli zostalo zapomniane, albo, jesli telefon ma dzialac w pelni, usunac konto poprzez serwer.

Na Allegro jest kilka ofert osob ktore swiadcza takie usluge, mozna skorzystac z uslugi na simlock24.pl itp.

Nigdy nie miałem styczności z tą blokadą akurat ale właśnie widziałem filmy, można niby to ominąć. Sprawdź sam. Mi to nie wygląda na blokadę dziecka.....
  • #6 20478550
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1294
    winmap napisał:
    Nigdy nie miałem styczności z tą blokadą akurat ale właśnie widziałem filmy, można niby to ominąć.

To polsrodki. Tak jak pisalem, blokada siedzi po stronie serwera i jesli ma to byc zrobione poprawnie, a telefon dzialac w pelni, z aktualizacjami systemu wlacznie to jedyna opcja zrobic to odpatnie, poprzez usuniacie telefonu z serwera jesli nei zna sie danych do konta.

Film do ktorego podales link to nic innego jak "patch" wylaczajacy komunikacje z TrustZone. Czasem dziala, czasam nie, ale niezaleznie od tego odcina mozliwosc aktualizacji softu.

winmap napisał:
    Mi to nie wygląda na blokadę dziecka.....

Konto moglo byc tam dodane wczesniej, ale nie wykluczone tez ze dziecko, np checia pogrzebania w telefonie i np odblokowania bootloadera dodalo konto samemu.
REKLAMA