logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kamera IP DVS-IPS2240-8W problem z połączeniem...

BusyBoy 10 Mar 2023 23:31 1881 7
  • #1 20480262
    BusyBoy
    Poziom 9  
    Ocena: 15
    Witam,

Posiadam taką kamerę IP - DVS-IPS2240-8W

Generalnie została mi jedna z zestawu kamery IP + rejestrator. Chciałbym ją wykorzystać - podłączyć do sieci LAN i na kompie za pomocą jakiegoś programu mieć podgląd + zapisywać nagrania.

No i tu pojawia się problem... Żadne oprogramowanie które wyszukałem nie chce mi wykryć kamery :( jedyną rzeczą którą mogę zrobić to poprzez przeglądarkę zalogować się do kamery i generalnie to wszystko.

Czy tą kamerę można jakoś ogarnąć? zmusić do nagrywania ?
  • #2 20480282
    gradek83
    Poziom 43  
    Ocena: 2099
    Włącz jej DHCP niech router pod którego ją podepniesz przydzieli jej adres IP i Internet. Włącz też P2P. Zainstaluj aplikację dodaj kamerę a jak ma wejście na karty pamięci SD to wsadź kartę i zapisuj nagrania zdarzenia na niej.

Teraz widzę ze to kamera z zestawu 4 kamery i rejestrator często taki zestaw bywa ze sobą powiązany i tylko ze sobą się dogaduje no ale możesz próbować.
    Załączniki:
    • DVS-IPS2240-4W DVS-IPS2240-8W.pdf (2.23 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • instrukcja_DVSGO-IPPRO.pdf (2.07 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 20480290
    rokbok
    Poziom 40  
    Ocena: 1021
    BusyBoy napisał:
    Żadne oprogramowanie które wyszukałem nie chce mi wykryć kamery

Spróbuj tym z załącznika, opcja Home -> Device manager.
    Załączniki:
    • XMeye_PC_org_VMS_V2.0.1.18.T.20210810.rar (58.89 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 20480292
    BusyBoy
    Poziom 9  
    @gradek83 Teraz widzę ze to kamera z zestawu 4 kamery i rejestrator często taki zestaw bywa ze sobą powiązany i tylko ze sobą się dogaduje no ale możesz próbować.

Próbowałem już tych opcji co piszesz, niestety bez skutku.
  • #5 20480307
    gradek83
    Poziom 43  
    Ocena: 2099
    BusyBoy napisał:
    Próbowałem już tych opcji co piszesz, niestety bez skutku.

Czyli rejestratora od zestawu nie masz więc za wiele ci nie doradzę bo zazwyczaj to wszystko dogaduje się tylko ze sobą.
    BusyBoy napisał:
    została mi jedna z zestawu kamery IP + rejestrator.

Ten Rejestrator to jaki masz on jest od zestawu czyli ta kamera i ten rejestrator ?
    Jeśli znasz IP kamery i hasło do zalogowania się na nią to sprawdź czy program ONVIF Device Manager wykryje kamerę zaloguj się do programu loginem i hasłem jakie wpisujesz do kamery. Może po RTSP będziesz miał podgląd.
  • #6 20795685
    Patrick98
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Udało sie rozwiązać problem? Mam tą samą kamerę i też nie umiem sie z nią połączyć.
  • #7 20816362
    BusyBoy
    Poziom 9  
    Niestety nie - kamera w kartonie leży na chwilę obecną...
  • #8 20890110
    Tomus6868
    Poziom 1  
    Cześć kolego. Czy posiadasz może jeszcze rejestrator o ktòrym wspomniałeś wcześniej?
    Chętnie bym odkupił. Tomasz

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z połączeniem kamery IP DVS-IPS2240-8W do sieci LAN oraz z nagrywaniem. Inni uczestnicy dyskusji sugerują włączenie DHCP, aby router przydzielił adres IP, oraz użycie aplikacji do dodania kamery. Wskazują również na możliwość użycia programu ONVIF Device Manager do wykrycia kamery, pod warunkiem znajomości jej IP i hasła. Użytkownik nie posiada rejestratora z zestawu, co może utrudniać połączenie. Problemy z połączeniem są wspólne, a kamera pozostaje nieużywana.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA