logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

D-Link DWR-116 Plus/Cyfrowy Polsat: problem z konfiguracją, brak SSID, ipconfig i brama domyślna

Ciastex44 14 Mar 2023 14:03 1224 7
REKLAMA
  • #1 20487682
    Ciastex44
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Pacjent Router D-Link DWR 116 wersja Plus/Cyfrowy Polsat. Chwilowo nie mam dostępu internetu domowego z Orange, czekam na zgodę konserwatora na zamontowanie mi na nowo po przeprowadzce, więc pożyczyłem od znajomego powyższy router, aby z donglem zorganizować sobie na szybko internet do komputera i telefonów w domu. Problem w tym że nie zgłasza się strona konfiguracji z adresu podanego w instrukcji ani z żadnego innego które zwykle są używane, reset fabryczny nic nie daje, a ponadto polecenie ipconfig zwraca puste miejsce w linijce obok bramy domyślnej. Router też nie rozgłasza żadnego SSID, tak więc nie można do niego wejść bezprzewodowo. Wizualnie wygląda na to że wszystko działa, router wykrywa podpięcie kabla ethernet, mryga przy resetowaniu fabrycznym itp. Dongle ma kartę z Play dlatego bez przekonfigurowania go na inną sieć nie będzie działać tak jak potrzeba.
  • REKLAMA
  • #2 20488245
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2678
    Ciastex44 napisał:
    Pacjent Router D-Link DWR 116 wersja Plus/Cyfrowy Polsat

Skąd masz ten muzealny sprzęt? Reset do ustawień fabrycznych i sprawdź jak zachowują się diody na routerze czy przypadkiem rytmicznie nie migają wszystkie na raz.
  • REKLAMA
  • #3 20488612
    Ciastex44
    Poziom 6  
    Po włączeniu pali się kontrolka "1" od pierwszego portu ethernet. Przy resetowaniu mryga kilka razy, nie zapalają się wszystkie
  • #4 20488680
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2678
    Dostajesz jakąś adresację z DHCP routera po połączeniu przewodowym?
  • REKLAMA
  • #5 20489143
    Ciastex44
    Poziom 6  
    Nie, nie mam adresu bramy a w ustawieniach karty sieciowej w panelu sterowania wisi w nieskończoność "Identyfikowanie połączenia"
  • #6 20489250
    modziul
    Poziom 33  
    Ocena: 446
    Miałem paskudny problem z tym routerem polegający na niewidoczności opcji. Powinien mieć adres 192.168.2.1 i jeżeli coś takiego się zgłasza i jest puste użyj opcji zaznacz wszystko może pola logowania się ujawnią ????
  • REKLAMA
  • #7 20489404
    Ciastex44
    Poziom 6  
    Nic z tego. W trzech przeglądarkach na tym adresie nic się nie zgłasza, error adres unreachable
  • #8 20489453
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5450
    @Ciastex44
    Odpal CMD, tam wpisz ipconfig /all i Enter - całą tabelkę tutaj wstaw.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z routerem D-Link DWR-116 Plus, który nie rozgłasza SSID i nie umożliwia dostępu do strony konfiguracji. Po wykonaniu resetu fabrycznego, kontrolki na routerze nie wskazują na poprawne działanie, a polecenie ipconfig nie zwraca adresu bramy domyślnej. Użytkownik nie otrzymuje adresacji DHCP po połączeniu przewodowym, co skutkuje brakiem możliwości identyfikacji połączenia. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie diod na routerze oraz podanie wyników polecenia ipconfig /all w celu dalszej diagnostyki.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA