logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyeksportować i zachować zapisane adresy stron (historię) w Mozilla Firefox przed formatem?

kriss5 21 Lis 2005 18:10 1204 3
REKLAMA
  • #1 2012263
    kriss5
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Witam.
    Używam przeglądarki internetowej Mozilla Firefox i muszę dokonać formatowania dysku twardego, a nie chciałbym stracić zapisanych w pamięci tej przeglądarki adresów stron. Gdzie można je znaleźć ? Jak można to zrobić? Z góry dziękuję za odpowiedź.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2012331
    Chillout
    Poziom 17  
    Ocena: 11
    Wszystkie ustawienia dotyczące Mozilli Firefox (przynajmniej do wersji 1.0.7, nie wiem jak jest w nowszym wydaniu 1.5) znajdują się w folderze C:/Documents and Settings/<username>/Dane aplikacji/Mozilla Firefox - oczywiście zakładam, że masz system Windows XP zainstalowany na dysku C. Jeżeli zaś chodzi o nowsze wydanie Ognistego Liska (1.5), wszystko zapisywane jest najprawdopodobniej w folderze Ustawienia lokalne (niestety nie mogę Ci dokładnie wskazać lokalizacji, może ktoś z innych Forumowiczów Ci pomoże). Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2012348
    gwarych
    Poziom 21  
    Ocena: 30
    Popatrz poczytaj i wszystko będzie jasne :D

Najpierw ten rysunek niżej z jedynką a potem ten wyżej - nie wiem czemu tak dziwnie je forum ustawia :D...

Tak więc najpierw sobie eksportujesz - zrobi Ci taką wielką stronę html z linkami, a potem po reinstalacji importujesz - możesz wszystko, lub wybrać co sobie życzysz :D

powodzonka :D
    Załączniki:
    • Jak wyeksportować i zachować zapisane adresy stron (historię) w Mozilla Firefox przed formatem? ZakManger.jpg (13.6 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak wyeksportować i zachować zapisane adresy stron (historię) w Mozilla Firefox przed formatem? 1_Zakladki.jpg (13.54 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 2012349
    kriss5
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Dziękuję :) Pozdrawiam.
REKLAMA