logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Pomoc przy aktywacji Office 2016 - limit aktywacji, formatowanie dysku, strona niedostępna

dariusz62 18 Mar 2023 20:20 4014 5
  • #1 20496372
    dariusz62
    Poziom 3  
    Ocena: 50
    Dzień dobry,
    Czy jest mi ktoś w stanie pomóc przy aktywacji pakietu Office 2016? Musiałem wykonać format dysku i powgrywać wszystko od początku. Już przy poprzedniej instalacji, półtora roku temu, aktywator mi krzyczał błędem że ilość aktywacji osiągnęła limit, chociaż kompletnie nie rozumiem po co micorosft coś takiego wprowadził skoro oczywistym jest fakt, że przecież może paść dysk, ludzie komputery formatują i jest konieczność ponownej instalacji oprogramowania tymczasem mi aktywować ten pakiet przez internet udało się tylko jeden jedyny raz, 5 lat temu, gdy go kupiłem nowy, zafoliowany. Wtedy poszło. Każda kolejna aktywacja kończyła się niepowodzeniem. Tylko że w takiej sytuacji radziłem sobie za pomocą strony https://microsoft.gointeract.io/ Teraz ta strona nie działa, pomocy microsoft nie ma żadnej, aktywacja telefoniczna nie działa. Nie mam już pomysłu co mam teraz zrobić :(.
  • #2 20496394
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8310
    Witaj.

Aktywacja Produktów Microsoft: 00 800 12 11 654
    Wsparcie techniczne oraz informacja handlowa i licencyjna: 801 802 000 lub 22 594 19 99

http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support#tab0

Microsoft powinien pomóc rozwiązać Twój problem, jeśli produkt jest legalny.
  • #3 20496456
    dariusz62
    Poziom 3  
    A próbowałeś tam w ogóle dzwonić?? Nie ma nawet opcji połączenia się z konsultantem. Jest tylko informacja że pomoc została przeniesiona online i dyktuje mi link pod który mam wejść. Tak wygląda pomoc przy aktywacji telefonicznej.
  • Pomocny post
    #4 20496466
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8310
    dariusz62 napisał:
    A próbowałeś tam w ogóle dzwonić?

Tak, ale jako że robiłem to w zeszłym tygodniu to na wszelki wypadek przed chwilą zadzwoniłem pod numer 00800 i jest on jak najbardziej dostępny i oferuje opcje automatycznej aktywacji (nie przez konsultanta).

Jedną z opcji jest to, że system wysyła link i można z niego korzystać za pośrednictwem strony internetowej (i to też w sumie działa, chociaż aktywowałem tym Windows), natomiast nie miałem problemu aby dojść do momentu, w którym system oczekuje ode mnie podania numeru ID instalacji z ekranu aktywacji.

Opcje połączenia się z konsultantem są na drugich numerach, ale biuro obsługi o tych godzinach raczej nie pracuje.
  • #5 20496505
    dariusz62
    Poziom 3  
    No widzisz, to to zmienia diametralnie postać rzeczy. Ja nie dzwoniłem na numer 00800 tylko na ten stacjonarny ponieważ mam zablokowane połączenia na numery 080.. Odblokowałem sobie i faktycznie na tym numerze aktywacja działa i bez żadnego problemu udało się aktywować pakiet i nawet mnie o żadne dodatkowe rzeczy nie pytał ani nie chciał łączyć z konsultantem :).
  • #6 20516572
    dariusz62
    Poziom 3  
    Temat zamykam :)
REKLAMA