logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TV Grundig cuc 1852 100Hz - jak naprawić zniekształconą geometrię obrazu?

rage01 22 Lis 2005 00:44 1574 2
REKLAMA
  • #1 2013851
    rage01
    Poziom 2  
    Witam Wszystkich. Na wstępie chciałbym zaznaczyć, iz jestem laikiem w tej dziedzinie. Wczoraj mój TV dostał skokowym wzrostem napięcia z sieci. Efekt jest taki, że Tv włącza się, ale obraz jest geometrycznie zniekształcony. Narożniki okranu są rozjechane na zewnątrz (taki eleptyczny wygląd). W ustawieniach serwisowych odnalazłem funkcje ustawień geometrii ekranu, ale TV reaguje tylko na szerokść i wysokość oraz przesunięcia. Trapezów i narożników nie chce ustawić. Czy można w jakiś sposób zresetować ustawienia ekranu do fabrycznych lub po prostu ustawić geometrię ekranu bez wizyty w serwisie. Będę bardzo zobowiązany za pomoc.:?:
  • REKLAMA
  • #2 2014305
    Krawczak
    Poziom 31  
    Ocena: 50
    Witaj,jak dotarłeś do trybu i jest brak reakcji na regulacje to prawdopodobnie układ wykonawczy korekcji poleciał (TDA8145)lub brak zasilania jego.Druga z możliwości to pamięć ,w trybie powinna być opcja ustawień fabrycznych (Reset and with) opieram sie na chassis 1822 .Pozdr
  • #3 2016054
    ROBERT.Q
    Poziom 19  
    Ocena: 58
    Uszkodzony TDA8145 + oporek zasilajacy 15om + zimne luty na WN sprawdz dokadanie bo wymiana ukladu nic nie da
REKLAMA