logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować GG na Sony Ericsson T630? Aplikacja nie łączy się z siecią

ATOMICH 007 22 Lis 2005 09:21 2653 8
REKLAMA
  • #1 2014198
    ATOMICH 007
    Poziom 19  
    Ocena: 17
    Witam
    Mam SE 630 i chciałbym na nim po GaduGadać. Zarzuciłem program GG na komórkę i nie chce mi się on połączyć ze światem.

Program ze strony http://www.directdreams.com/mobile/aplikacje/

czy może jakiś inny program(najlepiej z info o konfiguracji)???
  • REKLAMA
  • #3 2014288
    ATOMICH 007
    Poziom 19  
    a czy (jakim programem) wgrywać pliki do tego cudaka?? oczywiście obsługującego IRDA.
  • REKLAMA
  • #4 2014398
    zeezoo
    Poziom 26  
    Ocena: 19
    Przez irdę to chyba normalnie wyślij plik ;]

Osobiście nie miałem nigdy SE 630, więc dokładnie nie napisz ę ale ostatnio wrzucałem coś klientowi przez irdę i szło przez wyślij ;] [Win2k]

Możesz też wysłać SMS'a za 1 PLN i w odpowiedzi dostaniesz Paplę ;]

Dodano po 5 [minuty]:

Komunikator możesz pobrać na trzy sposoby:

* z linków "Pobierz pliki" (poniżej) - wybierz te pliki .jar i .jad dopasowane do twojego telefonu.
        * wyślij SMS'a o treści PAPLA na nr 7197 (koszt wysłania SMS to 1 zł netto/1,22 zł brutto, we wszystkich polskich sieciach komórkowych). W odpowiedzi dostaniesz specjalną wiadomość (WAP PUSH), która umożliwi Ci automatyczne sciągnięcie i zainstalowanie w Twojej komórce
        * ze strony http://wap.papla.pl/ wybierając zakładkę Instant
  • #5 2014451
    ATOMICH 007
    Poziom 19  
    wiem wiem
    zrobie tak spróbuje wgrać, jak taki ambitny elektronik, a później pomyśle.
  • REKLAMA
  • #6 2014464
    zeezoo
    Poziom 26  
    Ocena: 19
    Dasz radę :P
    Skoro ja dałem to każdy może hehehe
  • REKLAMA
  • #7 2042859
    misiekx007
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    Witam, tak się składa, że mam SE T630 i paplę na nim zainstalowiczoną, ale nie powiem, coby wspaniale się sprawowała... Po zalodowaniu do Papli, a potem już w Papli zalodowaniu się na numer GG wyskakuje krwiożercze przerwanie połączenia. Po prostu kładnie się połączenie GPRS i program stoi nie łącząc się ponownie.
  • #8 2042870
    ATOMICH 007
    Poziom 19  
    no własnie. Coż z tym zrobić można?
  • #9 2937115
    misiekx007
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    K woli ścisłości. Papla działa. Problemem była konfiguracja połączenia WAP. Dzięki Wszystkim.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada telefon Sony Ericsson T630 i próbuje korzystać z komunikatora Gadu-Gadu na komórce, jednak aplikacja GG pobrana ze strony directdreams.com nie łączy się z siecią. W odpowiedzi polecono alternatywny program "Papla", który jest prosty w instalacji i dostępny na stronie papla.pl. Instalację można przeprowadzić przez przesłanie pliku za pomocą IRDA lub pobrać aplikację przez WAP, wysyłając SMS o treści PAPLA na specjalny numer. Jednak na modelu SE T630 pojawia się problem z połączeniem GPRS – aplikacja Papla rozłącza się po próbie logowania do GG. Ostatecznie problem został zidentyfikowany jako błędna konfiguracja połączenia WAP, a po jej poprawnym ustawieniu Papla działa poprawnie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA