logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

FIAT Talento Visteon 281159932R: Niestandardowe okablowanie, MediaNav, 32-stykow

lonestars 31 Mar 2023 12:49 3354 1
REKLAMA
Treść została przetłumaczona angielski » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 20517643
    lonestars
    Poziom 1  
    Cześć!,

Wykonałem niestandardowe okablowanie, aby zmienić moje radio Fiat Talento (tak samo jak Trafic III) na korzystanie z MediaNav zamiast 1 din VISTEON 281159932R.

Znalazłem informacje i schematy, w tym schematy X82. Działa dobrze, aby włączyć i słuchać na głośnikach, ale mam problem ze znalezieniem schematu okablowania dla drugiego 32-stykowego złącza. Mam inny schemat okablowania, jak mówi X82.

Załączam zdjęcie złącza 32 pin z vana, na którym widać np że 18, 31 i 32 nie są używane.

Wygląda na to, że 6 pinów kontrolki na kierownicy pasuje do koloru przewodów i schematu, ale działa tylko zmniejszanie głośności.

Nie wiem do czego służy pin nr 8.

Mam wątpliwości, czy pin #17 i #18 odpowiadają Can HIGH i Can LOW.

I wnioskuję, że nr 27, nr 28 i nr 29 dotyczą wbudowanego mikrofonu, ale nie znam odpowiedników dla MIC_SIG, MIC_GND i PWR_MIC.

Czy jest ktoś, kto może mi uprzejmie powiedzieć, jak wygląda odpowiedni numer PIN w MediaNav dla tego nietypowego okablowania?

Dziękuję bardzo!.
    Z wyrazami szacunku.
    FIAT Talento Visteon 281159932R: Niestandardowe okablowanie, MediaNav, 32-stykow FIAT Talento Visteon 281159932R: Niestandardowe okablowanie, MediaNav, 32-stykow
  • REKLAMA
  • #2 20937734
    dulikom
    Poziom 1  
    Ocena: 5
    Witam kolegę. Czy już doszedłeś do tego jak podłączyć te kabelki? Też kombinuję w moim Talento z zamianą Visteona na radio navi z Trafica... i doszedłem dopiero jak je uruchomić. Nie działa mi mikrofon od głośnomówiącego i sterowanie pod kierownicą. Jak coś to poproszę jakieś wskazówki. Jak sam do czegoś dojdę też dam znać Udanego dnia.
REKLAMA