logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows 2000 brak okna logowania do udziałów sieciowych Windows XP – błąd dostępu

Bigbos 22 Lis 2005 10:40 1305 2
REKLAMA
  • #1 2014401
    Bigbos
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Witam
    mam kolejny problem z dostępem do poszczególnych komp. w mojej sieci. Udało mi się poustawiać na dwóch komp. takie zabezpieczenia żeby trzeba było się logować z poszcz. nazwą użytkownika i hasłem. Te dwa okmp. pracują na Win XP a trzeci pracuje na win 2000 i tu pojawia się problem bo o ile z tych dwóch mogę się zalogować na trzecim o tyle z tego trzeciego z win 2000 za nic nie idzie uzyskać dostępu do tych dwóch z win xp. Sprawa jest o tyle dziwna że w win 2000 nie wyskakuje żadne okienko logowania tka jak w pozostałych tylko od razu dostaje informacje że dany kom. jest niedostępny i że wystąpił błąd logowania. Wygląda to tak jakby win 2000 miał zapisane cały czas jedne dane usera i hasła i nimi próbował się od razu logować bez możliwości wprowadzenia nowych. ???? Bardzo proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 2014742
    trocse
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 28
    Bo tak jest , uzywa loginu takiego jakim jest zalogowany w lokalnym sytemie, mozna ustawic domene lokalna ale to by ci sie jakis kontroler domeny przydal :),
  • #3 2014907
    Bigbos
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    I jeszcze jedno pytanie jak włączyć w XP zdalny pulpit bo XP ma wbudowaną jego obsługę?? Wczoraj na forum polecono mi program real VNC i działa super ale tak pomyślałem że skoro win ma coś takiego na wyposażeniu to po co zaśmiecać system dodatkowymi programami.
REKLAMA