logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Oppo A96 samoczynne wyłączenie, czarny ekran z napisem ColorOS: Jak naprawić?

ccidziad3k 02 Kwi 2023 18:32 6984 6
REKLAMA
  • #1 20521470
    ccidziad3k
    Poziom 2  
    Witam wyłączył mi się telefon sam od Siebie i mam czarny ekran z napisem ColorOS i nic nie mogę zrobić. Telefon Oppo a96. Wie ktoś jak to naprawiać?
  • REKLAMA
  • #2 20521510
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 746
    Wygląda na wywalenie softu. Starcisz dane przy próbie ustawień fabrycznych z poziomu kombinacji klawiszy.
    https://www.hardreset.info/devices/oppo/oppo-a96-5g/

Tutaj instrukcja. Jeżeli to nie pomoże to trzeba przyglądać się ku wygraniu nowego softu czy uszkodzeniu mechanicznemu. Jeżeli reset nie zadziała to lepiej oddać na reklamację o ile jest.
  • REKLAMA
  • #3 20521551
    ccidziad3k
    Poziom 2  
    @winmap niestety żadne Przciski mi nie reagują
  • #4 20521598
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 746
    Przeczytaj instrukcję dokładnie i zobacz czy aby napewno dobrze to robisz. Wielu się myli.
  • REKLAMA
  • #5 20521609
    ccidziad3k
    Poziom 2  
    @winmap No dobrze robię.
    Żaden przycisk nie reaguje
  • REKLAMA
  • #6 20521701
    misiekelk
    Poziom 24  
    Ocena: 121
    Nie zareaguje masz problem w telefonie hw lub sw .Zrobic reset najpierw po edlu przez kablel lub po testpoint ale to tylko w serwisie co ma np unlocktoola.
  • #7 20524166
    kubaskowron92
    Poziom 1  
    Ocena: 8
    >>20521470
    Cześć miałem to samo i przypadkiem naprawiłem, nacisnij przycisk włączania i klawisz do volume up jednocześnie i przytrzymaj to wyłączy się telefon i włączysz go już normalnie

Dodano po 58 [sekundy]:

Klawisz włączania+ volume up jednocześnie tak długo aż telefon się wyłączy

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telefonem Oppo A96, który samoczynnie się wyłączył, a na ekranie pojawił się czarny ekran z napisem ColorOS. W odpowiedziach sugerowane są różne metody naprawy, w tym resetowanie telefonu za pomocą kombinacji klawiszy, jednak niektóre osoby napotkały trudności z reakcją przycisków. W przypadku braku skuteczności resetu, zaleca się oddanie urządzenia do serwisu w celu dalszej diagnostyki, ponieważ problem może być związany z uszkodzeniem sprzętowym lub oprogramowaniem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA