logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Brak danych logowania do routera Xiaomi F490: Jak się zalogować, użyć SSID/WiFi Key?

leszczus 02 Kwi 2023 20:57 3588 3
REKLAMA
  • #1 20521842
    leszczus
    Poziom 9  
    Ocena: 10
    Cześć,

mam taki router jak na załączonym obrazku (Xiaomi F490).
    Brak danych logowania do routera Xiaomi F490: Jak się zalogować, użyć SSID/WiFi Key?
    W instrukcji jest napisane, że jak chcę zmienić ustawienia to muszę wejść 192.168.1.1 i się zalogować, tylko kompletnie nie wiem jakie dane wpisać. Jakieś admin admin nie pasuje. Próbowałem nazwę SSID wpisać i WiFi Key ale też nie działa. Proszę o pomoc. Może coś trzeba bez spacji itp.? W instrukcji nie są napisane dane logowania, albo co to ma być.
    Brak danych logowania do routera Xiaomi F490: Jak się zalogować, użyć SSID/WiFi Key?
  • REKLAMA
  • #2 20521915
    Temple One
    Poziom 19  
    Ocena: 45
    Nazwa użytkownika: (zostaw puste)
    Hasło: admin

Próbowałeś tak?
    Druga sprawa, czy ten router nie ma jakiegoś brandu operatorskiego?
  • REKLAMA
  • #3 20521946
    leszczus
    Poziom 9  
    Próbowałem, nie działa.

Router jest z t-mobile wraz z kartą, ale nie ma żadnego brandu z tego co widzę, opakowanie jest czyste jakby się kupowało z normalnego sklepu na własny użytek i tak jest też przeznaczony - tzn. nie trzeba go zwracać.

*edit:

Zadzwoniłem do działu technicznego Xiaomi. W środku urządzeniu w naklejce pod baterią jest login i hasło podane.
  • #4 20524202
    leszczus
    Poziom 9  
    Zadzwoniłem do działu technicznego Xiaomi. W środku urządzeniu w naklejce pod baterią są login i hasło podane.
REKLAMA