logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zapisać ustawienia obrazu (kontrast, kolor) w Philips GR2.2?

falkos 22 Lis 2005 15:41 1149 7
REKLAMA
  • #1 2015240
    falkos
    Poziom 21  
    Ocena: 13
    Panowie wstyd sie przyznac ale mam problem z zapamietaniem ustawien(kontrast,kolor itd..).Wiem ze nigdy z tym nie mialem problemu ale "pamiec ludzkla ulotna jest...".
  • REKLAMA
  • #2 2015382
    Jan.dg
    Poziom 21  
    Ocena: 28
    nie chce szukac aby ci dokladniej odpowiedziec ale moze to jest model co ma akumulator 2.4v to on jest temu winny
  • REKLAMA
  • #3 2015454
    falkos
    Poziom 21  
    Nie ma tu akumulatora.
  • REKLAMA
  • #4 2017472
    falkos
    Poziom 21  
    Panowie czy naprawde nikt nie wie jak zapamietac ustawienia?Nie chce mi sie wierzyc...Pomozcie:)
  • #5 2017516
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2364
    Nie wiem w czym jest problem masz orginalnego pilota do tego modelu?
  • #6 2017546
    falkos
    Poziom 21  
    Mam COM-a3140.Wydaje mi sie ze sa wszystkie funkcje na mim.
  • REKLAMA
  • #7 2017872
    Marek Seven
    Poziom 12  
    Kolego po ustawieniu zadanych wartosci musisz w menu zatwierdzic PP STORE.W niektórych modelach przycisk pp store wystepuje na klawiaturze lokalnej.
  • #8 2017914
    falkos
    Poziom 21  
    Nie mam w menu nigdzie czegos takiego jak PP STORE.A na klawiatorze jest tylko menu istall.
    Nawet jak po ustawieniu wartosci wejde do menu istal i zapamietam nowe ustawienia pamieta tylko strojenie a nie wartosci typu kontrast,glos.

Dodano po 1 [godziny] 24 [minuty]:

Panowie kieruje przeprosiny za zamieszanie.Powodem tego wszystkiego bylo-moja prostota i lenistwo oczywiscie!!Naleza mi sie slowa krytyki.Oczywiscie ze jest w menu Pers.Preference-wystarczylo spojzec(zwlaszcza ze to prosty tv).Dzieki wszystki.Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik miał problem z zapamiętaniem ustawień obrazu (kontrast, kolor) w telewizorze Philips GR2.2. Pojawiła się sugestia, że przyczyną może być akumulator 2.4V, jednak została ona wykluczona, ponieważ model nie posiada akumulatora. Wskazano, że po ustawieniu parametrów należy zatwierdzić zmiany w menu poprzez opcję "PP STORE", która w niektórych modelach znajduje się na lokalnej klawiaturze. Użytkownik jednak nie znalazł takiej opcji w menu, a jedynie "menu install", które zapamiętuje tylko strojenie, a nie ustawienia obrazu. Ostatecznie okazało się, że funkcja zapisu ustawień znajduje się w menu "Pers.Preference". Po odnalezieniu tej opcji problem został rozwiązany.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA