witam,
Mam piec Caraptur Smart ZSB22-3 (piec kondensacyjny). Posiadam regulator pogodowy BOSH CW400.
W 05.04.2023 był u mnie serwisant i czyścił piec kondensacyjny,
07.04.2023 zauważyliśmy że w domu jest zimno. (temperatura na zewnątrz spadła). Wodę grzeje, podłogówkę nie.
Telefonicznie serwisant swierdził że uszkodzony jest moduł regulatora pogodowego....
Ściągnąłem regulator i rurka z podłogówki zaczęła robić się ciepła. Piec działa poprawnie.
To jest już nasz 2-gi regulator.
Pierwszy wytrzymał 7 lat i był oryginalnie z piecem
Drugi to bosh CW400 - wytrzymał 3.5 roku.
Pytanie:
Czy serwis pieca miał wpływ na zepsucie sie regulatora czy to "czysty przypadek"? (serwisant zmieniał troche ustawień, zmniejszał moc pieca, bo była na 99%,)
Najważniejsze pytanie - ile wytrzymują Wasze regulatory?
pozdrawiam,
Radek
Mam piec Caraptur Smart ZSB22-3 (piec kondensacyjny). Posiadam regulator pogodowy BOSH CW400.
W 05.04.2023 był u mnie serwisant i czyścił piec kondensacyjny,
07.04.2023 zauważyliśmy że w domu jest zimno. (temperatura na zewnątrz spadła). Wodę grzeje, podłogówkę nie.
Telefonicznie serwisant swierdził że uszkodzony jest moduł regulatora pogodowego....
Ściągnąłem regulator i rurka z podłogówki zaczęła robić się ciepła. Piec działa poprawnie.
To jest już nasz 2-gi regulator.
Pierwszy wytrzymał 7 lat i był oryginalnie z piecem
Drugi to bosh CW400 - wytrzymał 3.5 roku.
Pytanie:
Czy serwis pieca miał wpływ na zepsucie sie regulatora czy to "czysty przypadek"? (serwisant zmieniał troche ustawień, zmniejszał moc pieca, bo była na 99%,)
Najważniejsze pytanie - ile wytrzymują Wasze regulatory?
pozdrawiam,
Radek