logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Wymiana ostrzy w nożyku Wurth - problem z wymianą, nożyk z wymiennymi ostrzami

kuderski9555 12 Kwi 2023 19:29 4428 3
  • #1 20536595
    kuderski9555
    Poziom 2  
    Ocena: 7
    Witam,
    Dostałem w gratisie do zakupów nożyk z wymiennymi ostrzami Wurth. Dodaje zdjęcie o który konkretnie chodzi.
    Mam problem z wymianą ostrzy. Próbowałem wysunąć to ostrze na wszystkie sposoby i nie mogę tego zrobić. Może ktoś ma taki nożyk i powie jak zmienić to ostrze?
    Wymiana ostrzy w nożyku Wurth - problem z wymianą, nożyk z wymiennymi ostrzami
  • Pomocny post
    #2 20536616
    trebuch1
    Poziom 26  
    Ocena: 131
    Przycisk którym przesuwa się nóż do przodu, należy wycofać do tyłu tak aby był poza rękojeścią.
    Wówczas można nóż swobodnie wyjąc i wstawić nowy.
  • #3 20536659
    kuderski9555
    Poziom 2  
    Nie da się tego zrobić. Używam na prawdę dużej siły i jak zrobię to jeszcze mocniej to prędzej wyrwę ten przycisk albo połamę nożyk. Jest jakiś nietypowy i nie robi się tego tak jak w każdym innym, bo wiem, że wystarczy wyjąć zawleczkę z tyłu i wysunąć cały mechanizm w tych innych. Ani do przodu, ani do tyłu nie da się go wysunąć żadnej blokady na nim też nie ma. Chyba będę musiał się przejechać do sklepu Wurth i zapytać, bo nie daje mi to spokoju, że nie umiem tego wyjąć.
  • #4 20536663
    kuderski9555
    Poziom 2  
    Siłowo.
REKLAMA