logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak podglądu na żywo w fotopułapce Denver WCL 8040

Tyson89 14 Kwi 2023 12:05 3030 6
  • #1 20539125
    Tyson89
    Poziom 2  
    Cześć,
    posiadam fotopułapkę Denver WCL 8040.
    Jest to fotopułapka z funkcją podglądu live na aplikację Tuya Smart.
    Pojawił się ostatnio problem a serwisanci zaczęli już to olewać.
    Wszystko działało poprawnie a od niedawna nie mogę wejść już w tryb podglądu zdalnego. Cały czas widnieje "próba połączenia" lub "spróbuj ponownie".
    Tylko ta funkcja nie działa. Fotopułapka wciąż wykrywa ruch, robi zdjęcia kręci filmy i wysyła alarm.
    Zrobiłem test - zainstalowałem aplikację tuya na innych telefonach, zalogowałem się i efekt był zawsze ten sam - za pierwszym razem podgląd na żywo działał. Kolejnym razem już nie...
    Kamerka ma kartę sim w t-mobile.
    Serwisanci sprawdzali u siebie na iphonie - u nich działa.
    U mnie i na kilku innych telefonach android - już nie.
    Czy ktoś wie w czym może być problem?
  • #2 20540036
    gradek83
    Poziom 43  
    Ocena: 2097
    Ciekawe jak to od środka wygląda czy ma moduł wi-fi ESP może dało by rade wgrać tam SUPLE

Tyson89 napisał:
    za pierwszym razem podgląd na żywo działał

Po odinstalowaniu aplikacji z telefonu i ponownym zainstalowaniu proces się powtarza czy już od razu wywala wspomniane komunikaty ?
  • #3 20540435
    Tyson89
    Poziom 2  
    gradek83 napisał:
    Po odinstalowaniu aplikacji z telefonu i ponownym zainstalowaniu proces się powtarza czy już od razu wywala wspomniane komunikaty ?

Sytuacja się powtarza. Za pierwszym razem działa a za kolejnymi już nie.

PS. Fotopułapka jest na moduł GSM, nie WiFi
  • #4 20540504
    gradek83
    Poziom 43  
    Ocena: 2097
    Tyson89 napisał:
    Fotopułapka jest na moduł GSM

Nie wiem nie miałem w rękach tego sprzętu i nie wiem co w środku siedzi. To że moduł GSM jest to wiem ale może być to moduł rozszerzony i może mieć pamięć SPI Flash lub EEPROM.

Wracając do tematu może jest jakaś dostępna starsza wersja aplikacji i można by na niej sprawdzić ?
    Albo u producenta zapytać o aktualizację firmware.
  • #5 21524933
    datexws
    Poziom 14  
    Ocena: 14
    Obawiam się iż konsumenci zostali wprowadzeni w błąd. Online mozliwe jest tylko przy ustawionej funkcji test, gdzie monitor podglądu świeci ciągle i fotopułapka pobiera b. dużo prądu. Dlatego online nie może funkcjonować w czuwaniu a jedynie w trybie test co pozwala po prostu poprawnie zamontować mechanicznie fotopułapkę i potem przełączyć w tryb pracy, wtedy tylko rejestruje i nawet nie powiadamia ani na email, ani ftp, ani sms. Lipa.
  • #6 21542080
    MarasTej
    Poziom 12  
    Mam też tę fotopułapkę i u mnie wystarczyło, że zadzwonię do niej przed włączeniem podglądu i potem już się podgląd pojawiał. Chociaż ostatnio przestało to działać, ale po przeinstalowaniu na telefonie aplikacji Tuya działa mi już nawet bez dzwonienia.
  • #7 21601803
    tomaszozog1990
    Poziom 1  
    Być może jest problem z zasięgiem sieci, u mnie w mieście podgląd działa normalnie, ale na wiosce gdzie chcialem użyć kamerki, nie dało się z nią wogole połączyć, wracam do miasta wszystko działa. Niestety nie miałem dostępu do innej karty SIM, a póki załatwiłem inna to ta już mi nie była potrzebna,

Podsumowanie tematu

✨ Fotopułapka Denver WCL 8040 z modułem GSM i funkcją podglądu na żywo przez aplikację Tuya Smart ma problem z utrzymaniem połączenia zdalnego podglądu. Podgląd działa tylko przy pierwszym połączeniu, a następnie pojawiają się komunikaty "próba połączenia" lub "spróbuj ponownie". Urządzenie wykrywa ruch, wykonuje zdjęcia, nagrywa filmy i wysyła alarmy, jednak funkcja live view jest niestabilna, szczególnie na telefonach z Androidem, podczas gdy na iPhone działa poprawnie. Próby reinstalacji aplikacji nie rozwiązują problemu. Możliwe, że podgląd na żywo jest dostępny tylko w trybie testowym, który wymaga ciągłego zasilania i nie działa w trybie czuwania, co ogranicza funkcjonalność. Niektórzy użytkownicy sugerują, że dzwonienie do fotopułapki przed podglądem może tymczasowo aktywować transmisję, jednak efekt jest krótkotrwały. Propozycje rozwiązań obejmują sprawdzenie starszych wersji aplikacji Tuya lub kontakt z producentem w celu aktualizacji firmware.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA