logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Skrzynia GT RS 800 broblem z jazda do tyłu - przyczyny, regulacja, naprawa

rapala374 14 Kwi 2023 20:26 1014 1
REKLAMA
  • #1 20539798
    rapala374
    Poziom 3  
    Ocena: 2
    Witam. Posiadam traktorek Craftsman(Husqwarna) V2 z przekładnią automatyczna GT RS 800 (pedał przód tył na nogę) Problem polega na tym, że do przodu jedzie ok, ale do tyłu nie zawsze, załapie jakby z oporem małym, czasem blokowaniem. Innym razem jak dam przód i tył załapie i jedzie. Innym jakby chciał ale z przerywaniem. Gdzie szukać przyczyny, w pasku czy jest jakaś regulacja czy zwyczajnie sie cos zje,,,,o? Dodam, że traktorek jest z USA w naprawdę ładnym stanie. Moze jest ktos z malopolski okolic Tarnowa kto takie skrzynie naprawia?
  • REKLAMA
  • #2 20557353
    rapala374
    Poziom 3  
    Ocena: 2
    Kończąc temat z problemem ktury opisałem podzielę się wiedzą co i jak. Sięgając po wszelkie informacje na temat tej skrzyni w polskich forach ni huhu a w USA coś tam powiedzą ale większość to narzekanie jak na wszystko. Skrzynia fakt że jest w obudowie plastikowej co budzi strach ale wytrzymałość tego plastiku nie odbiega od aluminium. Środek już metal. Skrzynie rozebrałem ale nie na części pierwsze tylko sprzętowo. Niestety dbałość o czystość poprzednika dała efekty problemu. Wyczyściłem i wymyłem skrzynie do stanu prawie fabrycznego. Zmieniłem lozyska na wariatorach i rozruszałem te mniejsze na dzwigenkach. Skrzynia pracuje bez problemu. Nie szarpie nie blokuję jest ok. Jak ktoś gdzieś napisał to fakt że musi być utrzymana w czystości to nie będzie żadnych niespodzianek. Koszt skrzyni używanych jak patrzyłem wacha się do 500 do 1200zl ale nigdy bym takiej nie kupił. Nowa w serwisie 1800 więc dramatu nie ma ale warto wyczyścić zadbać i zaoszczędzić. Niestety przed kupnem odwiedziłem wielu w Małopolsce handlarzy stan ich sprzętu co do ceny masakra. Każdy zachwalają swoje itp. U mnie padło na Craftsmana ale celowałem w Vikinga. Zobaczymy puki co fajny sprzęt wyrzut boczny plus kosze. Silnik Briggs 20 V2. Szkoda że nie Kawasaki no ale myślę że nie odbiega jakością. Skrzynia GT RS 800 broblem z jazda do tyłu - przyczyny, regulacja, naprawa Skrzynia GT RS 800 broblem z jazda do tyłu - przyczyny, regulacja, naprawa
REKLAMA