logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z uruchomieniem ekranu w monitoringu: Input Not Supported, DVI/DSUB, dioda zasilania

anielanoska 14 Kwi 2023 22:45 243 4
REKLAMA
  • #1 20540060
    anielanoska
    Poziom 2  
    Witam,

Mam problem z ekranem przy monitoringu, technik ma przyjechać pod koniec przyszłego tygodnia ale jako że problem może być błahy może uda się uzyskać pomoc tutaj.

Posiadam monitor Problem z uruchomieniem ekranu w monitoringu: Input Not Supported, DVI/DSUB, dioda zasilania

Instalacje Problem z uruchomieniem ekranu w monitoringu: Input Not Supported, DVI/DSUB, dioda zasilania
    Problem z uruchomieniem ekranu w monitoringu: Input Not Supported, DVI/DSUB, dioda zasilania

Wszystko zostało zrobione tylko zmieniłam ekran i nie mogę dojść dlaczego nie chcę się uruchomić, monitor ma wejście DVI/DSUB podpinałam obydwoma kablami i dioda zasilania ma sygnał niebieski po czym przechodzi w żółty z informacją na ekranie input not supported, menu monitra nie chce się włączyć. Monitor podpięty do laptopa działa. Przepraszam za brak obszernych informacji ale może jest to na tyle prosty problem którego nie dostrzegam że dla kogoś będzie to w momencie do wychwycenia.
  • REKLAMA
  • #2 20540120
    dawidedziu
    specjalista-kamery przemysłowe
    Ocena: 637
    Zapewne problemem jest rozdzielczość.
    Monitor obsługuje 1920x1080 - najprościej byłoby podpiąć inny monitor i zmienić rozdzielczość na wyjściu w rejestratorze na 1920x1080 lub inną - taką, którą wykryje monitor.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 20540162
    anielanoska
    Poziom 2  
    Dziękuję, spróbuję podpiąć stary monitor który działał i to zmienić, da się łatwo wyjaśnić jak zmienić rozdzielczość czy już lepiej poczekać na technika jeśli to skomplikowane ?
    Postaram się jeszcze pogooglać w temacie.
  • REKLAMA
  • #4 20540241
    dawidedziu
    specjalista-kamery przemysłowe
    Ocena: 637
    W ustawieniach samego rejestratora zmienia się rozdzielczość. Zazwyczaj jest to zakładka OGÓLNE, SYSTEM, USTAWIENIA. Jeśli zmienisz rozdzielczość na taką, którą nie obsługuje stary monitor - przykładowo te 1920x1080, to rejestrator to wykryje i zmieni ją na rozdzielczość ostatnio działającą.

Możesz podać dokładny model rejestratora(zapewne pod spodem jest naklejka) jak i starego monitora?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #5 20540325
    anielanoska
    Poziom 2  
    Rejestrator oraz przełącznik

NOVUS 4108 H1
    NOVUS NVS 3308SP

Monitor który działał to LG 24GM77-B - niestety teraz efekt jest ten sam co przy Iyamie, Skacze zielony power i zmienia się na żółty jakby nic nie odbierał(input pokazuje prawidłowy DVI wpięte DVI a niestety nie działa, sprawdzane również na HDMI.)

Rozumiem że trzeba wejść w rejestrator na zasadzie jak w router wifi ? tylko teraz problem całkowity z dojściem tam.

PS. Dzięki za cierpliwość i każdą pomoc.

PS2. Szukając w internecie znalazłam że przyczyną może być własnie nieobsługiwana rozdz. tylko teraz jak i co podpiąć żeby dostać się do rejestratora, mam laptopa ale monitoring jest zrobiony tak że działał na samym ekranie, bez komputerów itd.
REKLAMA