logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączanie Smart TV BOX LTC (LXBOX42) Android, 4K, UHD do odbioru TV naziemnej - Prosta instrukcja

zbigniewcierniewski 16 Kwi 2023 06:50 2817 6
REKLAMA
  • #1 20541661
    zbigniewcierniewski
    Poziom 4  
    Ocena: 1
    Jak to podłączyć żeby odbierało tv naziemną. Siedzę na tym czymś już 5 godzinę i mam dosyć a jest już 7 rano. Proszę o jasna prosta podpowiedź jeśli owa istnieje. Z góry dziękuję
    Podłączanie Smart TV BOX LTC (LXBOX42) Android, 4K, UHD do odbioru TV naziemnej - Prosta instrukcja
  • REKLAMA
  • #2 20541781
    LeDy
    Poziom 43  
    Ocena: 2902
    To nie jest dekoder DVB-T2 a do podłączenia z internetu.
    Cytat:
    Telewizja internetowa
    Przeglądarka internetowa
    Odtwarzacz multimediów (pobranych lub z karty pamięci)
    Przeglądanie i udostępnianie zdjęć
    Portale internetowe (Facebook, Twitter, Skype itd.)
    Obsługa gier
    Wysyłanie i odbieranie wiadomości e-mail
    Obsługa myszy i klawiatur USB
  • REKLAMA
  • #3 20541838
    zbigniewcierniewski
    Poziom 4  
    A można z niego zrobić dekoder?
  • REKLAMA
  • #4 20541980
    LeDy
    Poziom 43  
    zbigniewcierniewski napisał:
    A można z niego zrobić dekoder?

To też jest dekoder a tobie chodzi o DVB-T2 to np. tuner DVB-T2 Wiwa H.265 MINI ? Nie wiedziałeś co to czy ceną cię ktoś skusił?
  • #5 20542021
    zbigniewcierniewski
    Poziom 4  
    Nie o cenę mi chodziło. Mam 12 letniego Samsunga i szkoda jakoś mi go wyrzucić. Więc dokupiłem Smart box-a i myślałem tv naziemną też odbierze
  • REKLAMA
  • #6 20542039
    LeDy
    Poziom 43  
    To już wiesz, że kupiłeś nie do DVB-T2. Trochę jest ich w ogłoszeniach więc pewno nie tylko ty źle kupiłeś.
  • #7 20542655
    clubber84
    Poziom 38  
    Ocena: 1677
    Naziemnej nie odbierze, ale instalując na nim aplikacje z Google Play (Canal+ Online, Polsat Box Go, Wp TV, Player+, HBO Max, Netflix, Amazon Prime, Disney+, Rakuten TV - ta jest bezpłatna po zarejestrowaniu się) możesz oglądać na swoim tv materiały video oraz kanały tv z tych platform (po uprzednim wykupieniu abonamentu).

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta o podłączenie Smart TV BOX LTC (LXBOX42) do odbioru telewizji naziemnej. Odpowiedzi wskazują, że urządzenie nie jest dekoderem DVB-T2, co uniemożliwia odbiór sygnału telewizji naziemnej. Zamiast tego, sugerowane jest korzystanie z aplikacji dostępnych w Google Play, takich jak Canal+ Online, Polsat Box Go, czy Netflix, które pozwalają na oglądanie materiałów wideo i kanałów telewizyjnych po wykupieniu abonamentu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA