logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jcb Fastrac 145: brak pracy licznika motogodzin i szybkości jazdy, lokalizacja czujnika

radoslawleszczynski6 22 Kwi 2023 11:31 978 7
REKLAMA
  • #1 20550748
    radoslawleszczynski6
    Poziom 4  
    Ocena: 2
    Witam wszystkich. Mam fastraca 145 nie działa w nim licznik motogodzin i nie pokazuje szybkości jazdy. Gdzie znajduje się jakiś czujnik od szybkość jazdy? W liczniku jest tylko kostka z trzema pinami. Licznik nie elektroniczny (bez wyświetlacza)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20550918
    jakubek56
    Poziom 32  
    Ocena: 453
    Sprawdź czy sygnał dla obrotomierza nie idzie z zacisku W alternatora.
  • REKLAMA
  • #3 20551216
    radoslawleszczynski6
    Poziom 4  
    A może wie Pan który przewód tzn numer na przewodzie ma iść z wiązki pod alternator i pod który zacisk alternatora go podpiąć. Jeszcze wyjaśnię obrotomierz działa,ładowanie jest, a licznik szybkosciomierz jest oddzielnie. Czy mogę pociągnąć przewod z obrotomierza któryś plusowy do szybkosciomierz pod plus czy jakoś tak?
  • Pomocny post
    #4 20551632
    jakubek56
    Poziom 32  
    Ocena: 453
    W takim razie gdzieś w okolicach skrzyni powinien być czujnik obrotów do prędkościomierza.
  • REKLAMA
  • #7 20570020
    radoslawleszczynski6
    Poziom 4  
    Kombinowałem z tym prędkościomierzem i nic, zaniosłem go do fachowca i mówił że już ktoś bawił się w nim coś tam lutowal dolutowal itd, nie da rady już go naprawić. Czyli czujnik prędkości jest może i dobry sprawny, a predkosciomierz złom. Teraz pytanie brzmi ktoś może montował lub ma zamontowany predkosciomierz GPS w swoim traktorze? Jak się sprawuje? Czy antena GPS np w przejazdach przez las ma zasięg nie gubi sygnału?
  • REKLAMA

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z JCB Fastrac 145, gdzie nie działa licznik motogodzin oraz prędkościomierz. Wskazano, że licznik nie jest elektroniczny i posiada kostkę z trzema pinami. Użytkownicy sugerują sprawdzenie sygnału z alternatora oraz lokalizację czujnika prędkości, który powinien znajdować się w okolicach skrzyni biegów. Pojawiły się pytania dotyczące zasilania czujnika oraz możliwości podłączenia przewodów. Po próbach naprawy prędkościomierza, który okazał się uszkodzony, użytkownik rozważa montaż prędkościomierza GPS, a inny uczestnik potwierdza, że chiński prędkościomierz GPS działa bez zarzutu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA