logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Stycznik mocy DILEM-10 - Jaka jest różnica pom. stycznikami DILEM-10 a DILEM-10-EA?

Wojtus-j 25 Kwi 2023 13:18 966 3
REKLAMA
  • #1 20554732
    Wojtus-j
    Poziom 8  
    Ocena: 5
    W traku (do przecierania drewna) padł mi stycznik mocy z oznaczeniami Moeller DILEM-10. Szukając takiego na podmianę trafiłem na takie dwa:
    1. DILEM-10,
    2. DILEM-10-EA.
    Porównywałem parametry - są takie same. Dzwoniłem do hurtowni, też nie wiedzą na czym polega różnica - tyle, że *-EA jest sporo tańszy.

Czy to faktycznie to samo urządzenie, tylko z innym oznaczeniem (bo np. kiedyś był Moeller a teraz jest EATON), czy może muszę koniecznie kupić DILEM-10 bo DILEM-10-EA to coś innego?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20554760
    austriackimalarz
    Poziom 26  
    Ocena: 266
    To jest "to samo". Produkowane w tej samej fabryce, na tej samej linii produkcyjnej, tylko model bez "EA" nie ma wpisanych w specyfikacji wielu certyfikatów a co za tym idzie w teorii ma mniejszy zakres zastosowań. Ale to są różnice tylko na papierze, bo po prostu nie opłacałoby się nikomu tworzy nowy produkt jak odpowiednie urządzenie produkują od wielu lat, jest sprawdzane i przetestowane w boju, więc tylko usunęli wpis o certyfikatach i obniżyli cenę.
  • REKLAMA
  • #4 20554781
    Wojtus-j
    Poziom 8  
    Ocena: 5
    Odpowiedź jaką uzyskałem utwierdziła mnie w przekonaniu, że urządzenie które planuję zakupić pasuje do moich potrzeb. Stycznik z sufiksem *EA to ten sam stycznik, jedynie bez "certyfikatów", których nie potrzebuję.
REKLAMA