logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Piaggio Typhoon - nie odpala, słaba iskra, wymiana części i krótka praca silnika

hubertus230 27 Kwi 2023 23:29 786 6
REKLAMA
  • #1 20558365
    hubertus230
    Poziom 2  
    Witam mam problem z Piaggio Typhoon ponieważ nie chce odpalić. Iskra jest ale słaba Wymienione zostało:
    -regulator napięcia
    -cewko/moduł
    -iskrownik
    -klin na wale
    -świeca
    -fajka
    -kabel wysokiego napięcia
    I problem nie znika co to może być. Odpaliłem go, pracował z 2 minuty i sam zgasł proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 20558418
    gabikam
    Poziom 14  
    Ocena: 10
    Nie znam tego modelu, ale dwusuw nie chce odpalic jak nie ma iskry albo paliwa, Ty masz pewnie czterosuwa, więc dochodzi jeszcze rozrząd, ale skoro działał przez 2 minuty to raczej odpada, masz problem z paliwem. Wykręć świecę, przyłuż rękę i kręć (albo kop) rozrusznikiem przez minute, ręka ma być mokra. Jak będzie sucha, to rozbieraj gażnik, wtryski, nie wiem co ty tam masz, odkręć kurek paliwa, sprawdz poziom paliwa, powodzenia, na muj gust, palwo ci nie dochodzi, może pompa paliwa, jesli tam jest, zatkany przewód, ale najpierw wykręć świece, i przyłuż rękę
  • REKLAMA
  • #3 20558863
    hubertus230
    Poziom 2  
    To jest 2t i okej sprawdzę paliwo ale wątpię bo gaźnik byk nowy kupowany z miesiąc temu

Dodano po 1 [minuty]:

@gabikam to jest 2t i okej sprawdzę gaźnik ale wątpię bo gaźnik wymianialem miesiąc temu na nowy
  • REKLAMA
  • #4 20558929
    gabikam
    Poziom 14  
    sprawdż z tą ręką, tak jak opisałem wyżej , wtedy będziesz miał pewnośc, ze paliwo dochodzi do kommory spalania, bez rozbierania gaźnika
  • #5 20558972
    hubertus230
    Poziom 2  
    @gabikam okej sprawdzę i dam znać
  • REKLAMA
  • #6 20569508
    hubertus230
    Poziom 2  
    @gabikam problem nie znikł paliwo dochodzi ale iskra jest słaba nie podpala się benzyna
  • #7 20571810
    gabikam
    Poziom 14  
    dziwne, iskra może wyglądać na słabą bo nie działa alternator, ale wazne ze jest, jak jest iskra i paliwo to musi zapalić. Ręka mokra?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z uruchomieniem skutera Piaggio Typhoon, który nie odpala, mimo że iskra jest obecna, ale słaba. Wymienione zostały kluczowe komponenty, takie jak regulator napięcia, cewka/moduł, iskrownik, klin na wale, świeca, fajka oraz kabel wysokiego napięcia. Po krótkim czasie pracy silnika (około 2 minut) skuter gaśnie. Użytkownik sprawdził, czy paliwo dochodzi do komory spalania, ale problem z iskrą nadal występuje, co sugeruje, że może być problem z alternatorem lub innymi elementami układu zapłonowego.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA