logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Naprawa odchodzącego wyświetlacza w Realme 8 5G: porady, kleje i opcje serwisowe

K00nia 03 Maj 2023 23:51 8811 8
REKLAMA
  • #1 20565727
    K00nia
    Poziom 3  
    Naprawa odchodzącego wyświetlacza w Realme 8 5G: porady, kleje i opcje serwisowe
    Mam problem z telefonem Realme 8 5G. Postaram się to jak najjaśniej wytłumaczyć. Przechylając telefon w dół, by oświecić podłogę, zauważyłam że wyświetlacz odchodzi od obudowy. Na ekranie nie ma żadnych "śladów" od tej usterki. W przeciągu paru godzin ten problem się nasila. Nie mam pojęcia co robić i czy są jakieś opcje poza oddaniem do serwisu. Jakiś klej, by pomógł. Cokolwiek? Dorzucam prosty rysunek problemu.
    Proszę o szybką pomoc
  • REKLAMA
  • #2 20565746
    m.tosiek
    Poziom 22  
    Ocena: 124
    Są odpowiednie kleje do ekranów, ale wiązało by się to z całkowitym odklejeniem ekranu i sklejeniem od nowa. Ciekawe czy twój problem nie ma związku ze spuchniętą baterią, bo tak dziwnie że ekran sam z siebie się odkleił, no chyba że ktoś go już nie fachowo przyklejał.
  • #3 20565870
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2082
    Czy ekran był wymieniany ostatnimi czasy? Klej B7000 będzie dobry aby lekko unieść ekran i po bokach go podkleić lub rozebranie całego telefonu.
  • REKLAMA
  • #4 20566025
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 746
    Najlepiej było by skleić na nowo. Czyli trochę roboty i precyzji żeby niczego nie uszkodzić. Ekran był niedawno wymieniany? Jeżeli tak to na reklamację do tego kto wykonywał usługę. Chyba że to wada fabryczna to najlepiej wkleić na nowo.
  • REKLAMA
  • #5 20566190
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1429
    Wklejanie wyświetlacza może minąć się z celem, w momencie jak korpus, czy ta ramka, w która się wkleja wyświetlacz będzie krzywa, wygięta.
  • #6 20566361
    winmap
    Poziom 38  
    staś pytalski napisał:
    Wklejanie wyświetlacza może minąć się z celem, w momencie jak korpus, czy ta ramka, w która się wkleja wyświetlacz będzie krzywa, wygięta.

Autor nie napisał jeszcze czy ktoś wymieniał itp. Wtedy myślę sprawa się wyjasni.👍
  • #7 20566422
    K00nia
    Poziom 3  
    Ekran nie był wymieniany.
  • REKLAMA
  • #9 20566829
    winmap
    Poziom 38  
    Tak jak wyżej kolega. Wypadło mi z głowy. Chyba że ktoś ingerował w ten telefon mechanicznie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z odchodzącym wyświetlaczem w telefonie Realme 8 5G, który nasila się z czasem. W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania, w tym użycie kleju B7000 do ponownego przymocowania ekranu, jednak podkreślono, że może to wymagać demontażu telefonu. Istnieje również możliwość, że problem jest związany z uszkodzoną baterią lub wadą fabryczną. Użytkownik potwierdził, że ekran nie był wcześniej wymieniany, co może wpływać na gwarancję. Wskazano na konieczność precyzyjnego wykonania naprawy, aby uniknąć dalszych uszkodzeń.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA