logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Cichy mikrofon w słuchawkach SPC Gear Viro Plus: głośność, podłączanie do urządzeń, ustawienia

Remigusz 05 Maj 2023 01:27 1851 2
REKLAMA
  • #1 20567099
    Remigusz
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Mam problem a mianowicie mikrofon w słuchawkach jest strasznie cicho musze mówić bardzo głośno a mikrofon mieć przy ustach żeby było coś słychać. Próbowałem podpiąć do innego urządzenia lecz bez skutku dalej to samo, mikrofon w ustawieniach mam na najwyższej głośności, dodam jeszcze, że parę godzin temu wszystko było ok ale odpiąłem mikrofon bo mi przeszkadzał a po ponownym odpaleniu komputera pojawił się ów problem. (słuchawki spc gear viro plus)
  • REKLAMA
  • #2 20567226
    Mobali
    Poziom 43  
    Ocena: 3859
    Być może masz nieodpowiednio ustawioną czułość? Kliknij ikonę głośnika koło zegara prawym przyciskiem myszy, wybierz "Otwórz ustawienia dźwięku", znajdź "Panel sterowania dźwiękiem". W kolejnym oknie przejdź do zakładki "Nagrywanie". Tam znajdź zakładkę "Poziomy" i spróbuj ustawić. Oczywiście sprawdź, czy urządzenie wejściowe jest rozpoznane prawidłowo.

Kolejna możliwość to niedociśnięta, zabrudzona lub uszkodzona wtyczka JACK. Spróbuj poruszać kablem przy wtyczce i poobracać samym wtykiem sprawdzając, czy są jakiekolwiek zmiany.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 20567555
    Remigusz
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    czułość mam maksymalną kablami też poruszałem poodpinałem i nie pomogło
REKLAMA