logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Redmi 12C - własny dźwięk SMS-a, ale tylko SMS-a

kaem 05 Maj 2023 12:39 12417 1
REKLAMA
  • #1 20567497
    kaem
    Poziom 29  
    Ocena: 290
    Mam nowy telefon Redmi 12C i mam problem z dźwiękiem SMS-a. W ustawieniach (dźwięk i wibracje) ustawiłem sobie własny dźwięk powiadomień, ale chyba coś przedobrzyłem. Teraz z byle powodu słyszę ten dźwięk, a SMS wcale nie przychodzi. W starych wersjach MIUO (czy jak to się tam nazywa) można było podpiąć dany dźwięk tylko pod aplikację SMS. Teraz takiej możliwości nie ma, można tylko określić własny dźwięk pod powiadomienia. A skąd ja wiem co tak naprawdę oznaczają te powiadomienia? Jak to ogarnąć w tym nowym systemie? Wcześniej miałem Redmi 7A i wszystko bez problemu sobie ustawiałem i kontrolowałem.

Wystarczyło, że raz wszedłem na Youtube i zalogowałem się i teraz nie mogę się wylogować - ciągle wskakuje mi moje konto. Nie chcę także, żeby przychodziły powiadomienia o komentarzach pod filmami. Natomiast zalogowanie ma cały czas być na laptopie - nie chcę likwidować żadnych kont.
  • REKLAMA
  • #2 20568377
    kaem
    Poziom 29  
    Ocena: 290
    Oba problemy rozwiązane - niestety, w systemach opartych na Adroidzie nic nie jest instynktowne, każde ustawienie odbywa się inaczej. Co do Youtuba, to z grubsza rozwiązanie znalazłem... właśnie na Youtubie (trzeba wejść w ustawienia konta Google w Ustawieniach). Co do dźwięku SMS, to: ustawienia > aplikacje > zarządzanie aplikacjami > (nazwa naszej aplikacji do SMS-ów) > powiadomienia > wiadomości > dźwięk.
REKLAMA