logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony KV-29C3D- przed chwila padl:/ nie wiem co sie dzieje:(

kanariss 23 Lis 2005 13:55 1377 5
REKLAMA
  • #1 2018334
    kanariss
    Poziom 11  
    Witam. Czy to normalne w tym modelu Sony, ze kolory sa wyblakle? Jesli nie to co moze byc tego przyczyna? Probowalem na roznych ustawieniach, ale bez rezultatu. Jestem przecietnym uzytkownikiem, nie elektronikiem. Dzis przyszedl mi ten TV i okazalo sie, ze kolory sa naprawde marnej jakosci. Nie wiem co robic- reklamowac TV (moze byc z tym problem) czy tez dac do serwisu RTV (czy jakis w Krakowie szczegolnie wart jest uwagi?). Czy ten model Sony po prostu juz tak ma? :( Bradzo prosze o pomoc z Waszej strony. Dziekuje.
  • REKLAMA
  • #2 2018368
    ivorpl
    Poziom 21  
    Ocena: 44
    Witam, a napisz ile ma lat ten TV, i czy reaguje wogóle na zmianę parametrów kolorów?? czy cały czas są blade i nie bardzo widać różnice?? Może po prostu wypalił się już kineskop...
  • REKLAMA
  • #3 2018380
    kanariss
    Poziom 11  
    TV jest z 2001 roku (albo 2000). Roznice sa, ale slabe dosyc- reaguje na zmiane parametrow kolorow, ale ciagle obraz nie jest "zywy".

:(
  • REKLAMA
  • #4 2018400
    Arek N.
    Poziom 18  
    Ocena: 26
    a napisz czy obraz nie jest zbyt jasny i może widać przy zciemnieniu jaskrawości cienkie paski
  • REKLAMA
  • #5 2018638
    kanariss
    Poziom 11  
    teraz to juz kompletnie wszystko padlo :(

jest dzwiek i na tym sie konczy, obraz po 2 sekundach od wlaczenia zmienia sie w takie cos jak w zdjeciach ktore zalaczylem- czy ktos moze mi powiedziec co to moze byc?

kineskop padl? :(
    Załączniki:
    • MVI_0307.rar (985.42 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Sony KV-29C3D- przed chwila padl:/ nie wiem co sie dzieje:( zonk2.jpg (25.3 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Sony KV-29C3D- przed chwila padl:/ nie wiem co sie dzieje:( zonk1.jpg (28.92 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 2018690
    ogryz
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 134
    Witam!
    Jeżeli masz możliwość reklamować TV to zrób to - warto spróbować, można zaoszczędzić trochę pieniędzy.

Odnośnie problemu - pewnie masz zbyt niskie napięcie zasilania wzmacniaczy wizyjnych. W najprostszym przypadku przyczyną mogą być zimne luty lub wysychający elektrolit w tej gałązi. Jednak zanim się za cokolwiek zabierzesz, spróbuj reklamować.

Pozdrawiam.
REKLAMA