Tak, masz rację. Zauważyłem mój błąd (chyba ciężki dzień) i poprawiłem to edytując moją odpowiedź.
Mikrofon główny nie jest skomplikowanym układem ale jednak wiele spośród jego elektroniki jest umieszczona na zewnętrznej stronie płyty głównej. Popatrz na załączone zdjęcia (widok ogólny i zbliżenie portu). Są tam niebieskie cyferki, które są średnimi wartościami pomiaru diody. Włącz swój miernik, ustaw pokrętło na pozycję diody (trójkąt z kreską) i przyłóż sondy do płyty. Ważna jest polaryzacja (kierunek przepływu), która wynika z samego charakteru tego pomiaru. Oczywiście tryb diody został wymyślony (chyba przez Fluke) do pomiaru diody spolaryzowanej ale w mikroelektronice, z powodu niskiego prądu testowego, jaki wstrzykuje do obwodu miernik idealnie się do tego nadaje. Należy pamiętać jednak o jednej, ważnej rzeczy: czerwona sonda do uziemienia - czarna do badanego elementu (czyli na odwrót jak przy wszystkich innych pomiarach). Jest to podyktowane kierunkiem przepływu prądu (w kierunku spolaryzowanym) w elementach czyli przeciwnym do kierunku przewodzenia diody, dla której ten test został wymyślony. To w olbrzymim uproszeniu. W każdym razie, na wyświetlaczu pojawią się liczby, np. 0.350 co będzie korespondowało odpowiedniemu polu na załączonym rysunku i wartości = 350. Nie podaję jednostki, by nie wprowadzać zamieszania (pomiar jest w woltach V a wynik podany na rysunku w mV). Poradzisz sobie. Odstępstwo rzędu 20% jest akceptowalne, z uwagi na różne kopie (legalne, kradzione, własne, droższe i tańsze) oryginalnego patentu urządzenia pomiarowego. Różnica natomiast pomiędzy 200 a 50 jest zbyt duża i może sugerować nieprawidłowość.
Wg rysunku, interesują cię zaznaczone czerwonymi strzałkami pozycje na schemacie ideowym i odpowiadające im pola (są ponumerowane dla lepszej orientacji) na rysunku. Tyle, oto cała magia

Powodzenia.