logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Słuchawki Bowers & Wilkins PX5, nie działa jeden z kanałów

pppggg 10 Maj 2023 18:02 1788 3
REKLAMA
  • #1 20574953
    pppggg
    Poziom 2  
    Witam, czy ktoś z Państwa wie jak otworzyć muszlę w słuchawkach B&W PX5 (nie chodzi o zdjęcie gąbki nausznej lecz dostanie się do głośnika) oraz jak otworzyć pałąk? Przestał działać jeden z kanałów, a spowodowane jest to brakiem styku kabla z głośnikiem lub brakiem połączenia kabla między oboma głośnikami (w pałąku). Będę wdzięczny za wszelkie rady.
    Pozdrawiam
    pg
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 20577959
    yehor
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Pada zdejmuje się przekręcając go, co uwalnia go z zaczepów. Pod padem, na słuchawce jest naklejka, a pod nią wkręty. Naklejkę trzeba niestety odkleić. Robiąc to delikatnie można ją uratować i przykleić z powrotem. Co do uszkodzenia - niestety w tych słuchawkach padają przetworniki. Miałem to samo - jedna słuchawka zaczęła przerywać, manipulowanie nią trochę pomagało. Potem przestała całkiem grać. Rozebrałam słuchawki i z przykrością stwierdziłem, że uszkodzony jest przetwornik.
  • #4 20578432
    pppggg
    Poziom 2  
    I widzę, że dokładnie taka sama historia u mnie się powtarza (przetwornik). Bardzo dziękuję za wszelką pomoc!
REKLAMA