logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Grundig ST-706 - telewizor wyłącza się i pojawia się czarny pasek na dole

Panjarekp 23 Lis 2005 18:17 1029 7
REKLAMA
  • #1 2019117
    Panjarekp
    Poziom 12  
    Ocena: 145
    Telewizor czasem ciężko załączyć. A jak się uda to po chwili się wyłącza. Jak sie zagrzeje to "chodzi" choć czasem obraz nie jest na całej wysokości - na dole pojawia sie czarny pasek.:cry:
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2019126
    stanislaw piechucki
    Poziom 36  
    Ocena: 87
    B.czesto w tych TV trzeba dokladnie przelutowac ramke i po klopocie. Powodzenia.
  • REKLAMA
  • #4 2019251
    Panjarekp
    Poziom 12  
    A co to jest ramka (jestem mechanik a nie elektronik)
  • #6 2019707
    Panjarekp
    Poziom 12  
    Albo kupić nowy:|
  • REKLAMA
  • #7 2020356
    ferdeka
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    zgadzam się zprzedmówcami jeśli nie wiesz co to jest prztwornica to nie zabierałbym się za telewizor, tylko za to co robisz naprawde! naprawy telewizora nie da się nauczyć korespondęcyjnie ani przez internet,jak mi się zepsuje auto to nie jade do piekarza.
  • #8 2259795
    Panjarekp
    Poziom 12  
    Problem występuje dalej ale jest rzadko raz na 20 włączeń. Na razie mi to nie przeszkadza.

Podsumowanie tematu

✨ Telewizor Grundig ST-706 ma problem z uruchomieniem – czasami trudno go włączyć, a po włączeniu wyłącza się po chwili. Po rozgrzaniu działa stabilniej, choć obraz nie zajmuje całej wysokości ekranu, pojawia się czarny pasek na dole. Sugerowane rozwiązania to wymiana kondensatorów w przetwornicy oraz przelutowanie ramki (prawdopodobnie obwodu ramki ekranu). Osoba zgłaszająca problem nie jest elektronikiem, dlatego zalecane jest skorzystanie z serwisu RTV. Problem nadal występuje, ale rzadko – około raz na 20 włączeń.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA