logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

No valid operating system na Motorola G51, brak Recovery mode - naprawa czy gwarancja?

adamdenhaag 20 Maj 2023 09:08 1851 9
REKLAMA
  • #1 20587631
    adamdenhaag
    Poziom 3  
    Witam.
    Gdy podłączyłem telefon do ładowania Motorola G51 na wyświetlaczu pojawił się o to taki komunikat
    "No valid operating system could be found.
    The device will not boot.
    Telefon kupiłem 5msx temu jest wciąż na gwarancji. Dodam,że nie da się zrobić "Recovery mode " bo owszem pojawia się taka opcja na wyświetlaczu,ale nie da się jej wykonać. Czy można to jakoś ogarnąć czy lepiej wysłać telefon do gwarancji?
    No valid operating system na Motorola G51, brak Recovery mode - naprawa czy gwarancja?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 20587742
    adamdenhaag
    Poziom 3  
    Tel musi być podpięty pod komputer?
  • REKLAMA
  • #4 20587815
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1294
    Oczywiscie, w trybie fastboot.
  • #5 20587821
    adamdenhaag
    Poziom 3  
    Okay. Czy mogę zapytać o więcej jak to ogarnąć czy lepiej wysłać do gwarancji?

Dodano po 1 [minuty]:

Tyle,że z tego co mi wyskakuje na tel nie ma nawet takiej opcji..sorry nie znam się jest tylko "start" "restart bootloader" I "Recovery Mode"
  • #6 20587863
    blahfff
    Poziom 42  
    adamdenhaag napisał:
    Tyle,że z tego co mi wyskakuje na tel nie ma nawet takiej opcji..sorry nie znam się jest tylko "start" "restart bootloader" I "Recovery Mode"

To wlasnie jest tryb fastboot, na tym ekranie telefon masz zostawic i uruchomic program. Powinien sam wszystko wykryc, pobrac odpowiednie oprogramowanie i wgrac.
  • REKLAMA
  • #7 20587903
    adamdenhaag
    Poziom 3  
    Ale uruchomić jaki program?
  • #8 20588260
    blahfff
    Poziom 42  
    blahfff napisał:
    Jesli nie masz tam waznych danych, to mozesz sprobowac wgrac soft za pomoca Rescue and Smart Assistant Tool od Motoroli. Tu wymagany jest tylko tryb fastboot. https://www.motorola.com/us/rescue-and-smart-assistant/p

Chlopie, czytaj. Nawet link podalem zebys sie wysilac nie musial.
  • #9 20588574
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 749
    Ja bym oddał jednak na gwarancję. Tylko nie wysyłaj przez sklep tylko bezpośrednio przez kuriera z serwisu. Ale spróbuj jednak sposobu kolegi wyżej 👍
  • #10 20588614
    adamdenhaag
    Poziom 3  
    Tak też zrobię i wyśle na gwarancję.
    Kolegi link z supportu od Motorola (gdzie szukałem pomocy ale niestety nie da się zrobić recovera) też nie pomógł..ów program raz,że jest mulacy (po zainstalowaniu go komp strasznie przycinał to nie rozwiązał spawy,ale dziękuję za pomoc! Super,że są tu tak pomocni i życzliwi ludzie. Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telefonem Motorola G51, który wyświetla komunikat "No valid operating system could be found" i nie uruchamia się. Telefon jest na gwarancji, a użytkownik nie może uzyskać dostępu do trybu Recovery. W odpowiedziach zasugerowano użycie narzędzia Rescue and Smart Assistant Tool od Motoroli, które wymaga trybu fastboot do wgrania oprogramowania. Użytkownik pyta o szczegóły dotyczące tego procesu, ale ostatecznie decyduje się na wysłanie telefonu do serwisu gwarancyjnego, mimo że próby naprawy za pomocą oprogramowania nie przyniosły rezultatu.
REKLAMA