logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Baterie alkaliczne AAA w zmywarce: wpływ na zdrowie ciężarnej i ryzyko korzystania z naczyń

Darkestfear 30 Maj 2023 06:34 495 3
REKLAMA
  • #1 20599488
    Darkestfear
    Poziom 2  
    Dzień dobry.Mam dosc nietypowy problem. 1,5tygodnia temu wpadla mi bateria do zmywarki, myslalam, ze tylko jedna jednak sie mylilam i bylo ich dwie. Dzisiaj maz znalazl druga, tak wiec mylismy naczynia z bateria alkaliczna AAA przez tyle czasu. Jestem w ciazy i bardzo sie martwie czy to mialo dla nas jakis szkodliwy wplyw, z gory bardzo dziekuje za odpowiedzi, mam nadzieje, ze ktos mnie uspokoi
    Bateria nie jest spuchnieta, ale bardzo zardzewiała z jednej strony, nie mam pojecia czy sie rozlala.
  • REKLAMA
  • #2 20599490
    Darkestfear
    Poziom 2  
    Dzień dobry.Mam dosc nietypowy problem. 1,5tygodnia temu wpadla mi bateria do zmywarki, myslalam, ze tylko jedna jednak sie mylilam i bylo ich dwie. Dzisiaj maz znalazl druga, tak wiec mylismy naczynia z bateria alkaliczna AAA przez tyle czasu. Jestem w ciazy i bardzo sie martwie czy to mialo dla nas jakis szkodliwy wplyw, z gory bardzo dziekuje za odpowiedzi, mam nadzieje, ze ktos mnie uspokoi
    Bateria nie jest spuchnieta, ale bardzo zardzewiała z jednej strony, nie mam pojecia czy sie rozlala.

Dodano po 7 [minuty]:

Zdjecia baterii
    Załączniki:
    • Baterie alkaliczne AAA w zmywarce: wpływ na zdrowie ciężarnej i ryzyko korzystania z naczyń IMG_4287.jpeg (1021.6 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Baterie alkaliczne AAA w zmywarce: wpływ na zdrowie ciężarnej i ryzyko korzystania z naczyń IMG_4285.jpeg (957.54 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 20599500
    viayner
    Poziom 43  
    Ocena: 2051
    Witam,
    trudno powiedziec co sie stalo, bateria alkaliczna zawiera mangan(tlenki), cynk i wodorotlenek przewaznie potasowy. Napewno cos uleglo rozpuszczeniu ale nie wpadal bym w panike, chemia uzywana w zmywarkach (pastylki) jest o wiele bardziej agresywna, dobre zmywarki uzywaja czystej wody do ostatniego cyklu plukania wiec ewentualne pozostalosci powinny byc splukane.
    Pozdrawiam
  • #4 20599505
    stanislaw1954
    Poziom 43  
    Ocena: 4651
    Ostateczne płukanie naczyń jest czystą wodą, bo tylko w trakcie mycia jest woda w obiegu, więc nie ma powodu do zamartwienia.
    Pozdrawiam przyszłą mamę.
REKLAMA