logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak wczytać i wykorzystać wybrane pozycje z ListBoxa w Excelu?

Bubblebelt 22 Cze 2023 13:34 363 2
REKLAMA
  • #1 20626920
    Bubblebelt
    Poziom 3  
    Proszę o pomoc związana z ListBoxem i pobieraniem wybranej pozycji z listy do ustalonej komórki oraz wyświetlaniem tej pozycji również jako 4 kolumny, jak to jest w pierwszym.

Mam stworzoną tabelę z 4 kolumnami, która jest wczytana do pierwszego ListBoxa. ListBox ustawiłem tak, aby wyświetlał 4 wczytane kolumny i wszystko gra. Problem pierwszy pojawia się, gdy klikam przycisk, aby wczytać pozycję z ListBoxa pierwszego (baza danych) do drugiego ListBoxa. Wczytuje się tylko pierwsza kolumna i zastanawiam się, czy to wina deklaracji typu zmiennych (Integer czy String czy może jako Object). Czy jest na to jakiś sposób?

Problem drugi pojawia się przy próbie napisania formuły dotyczącej wczytania wybranych wartości lub wszystkich ListBoxa2 do konkretnego arkusza Excel, do kolumny A, z takim formatowaniem, żeby każda kolejna wybrana pozycja z ListBoxa2 dodawała się do kolejnego wiersza poniżej, najlepiej jakby wklejały się 4 wartości z 4 kolumn w jednym wierszu, ale nie wiem, czy to możliwe.

Chodzi o taki plik excel który wybiera pozycje z ListBoxa, wkleja je do arkusza excel i jest mozliwość dalszego zamawiania materiału, drukowanie listy i wysyłanie jej na maila (to wszystko już jako tako mam ogarnięte). Potrzebuję pomocy przy dwóch opisanych problemach.

Bardzo proszę o pomoc...
  • REKLAMA
  • #2 20627567
    paweliw
    Spec od komputerów
    Ocena: 229
    Załącz przykładowy plik, nikt nie jest w stanie czegokolwiek doradzić nie widząc kodu :(
  • #3 20645452
    Bubblebelt
    Poziom 3  
    Dziękuję udało się na własną rękę.
REKLAMA