logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki keyboard kupić - żeby można było wgrywać style

herki1996r 01 Lip 2023 09:25 318 4
REKLAMA
  • #1 20637307
    herki1996r
    Poziom 10  
    Ocena: 18
    Witajcie. Jaki keyboard kupić, oczywscie używany w przedziale 600-1000 zł, aby można było wgrywać sobie własne style. Na keyboardach się nie wiele znam, bo dopiero zaczynam :)
  • REKLAMA
  • #2 20637357
    DJ_KLIMA
    Poziom 25  
    Ocena: 219
    Casio CTK-731 to takie samo combo, które powinno dać się kupić do 1k. Generalnie, jeśli już potrafisz coś zaaranżować na keyboardzie i wiesz, że to, co jest w środku, to mało, to polecam zainteresować się instrumentami z DAW i np. programem Ableton Live. Z doświadczenia wiem, że prawie zawsze kończy się na Nord 2 Electro, ale w tym wypadku trzeba będzie dodać jedno 0. Powodzenia.
  • REKLAMA
  • #3 20637366
    herki1996r
    Poziom 10  
    Chodzi o to, że coś tam próbowałem grywać na akordeonie. Jako że wyjechałem za granicę to nie chce komuś w hotelu non stop wieczorami zakłócać spokoju dlatego chciałem kupić keyboard i sobie czasem coś pograć, nauczyć się chociaż prawej ręki, melodii. Ubieram słuchawki i gram, nawet lokatorowi nie będzie przeszkadzać. Mam zwykły Yamaha ypt 210 jedynie jeden podkład do walczyka mi leży, a grać sama melodie to nudne już dla mnie :d

Dodano po 5 [minuty]:

Widzę na portalach są dwa albo trzy takie. I bez możliwości wysyłki. No i kolejna sprawa są na dyskietki. Nie lepiej kupić coś już na usb?
  • REKLAMA
  • #4 20638169
    DJ_KLIMA
    Poziom 25  
    Ocena: 219
    Dlatego piszę, albo DAW albo kombajn z "dobrych lat", fajnego M-Audio albo Akai można wyrwać za parę stówek.
  • #5 20639004
    herki1996r
    Poziom 10  
    A polecisz coś jeszcze z dawnych lat? Póki co znalazłem jednego Casio i byłaby możliwość wysyłki. Tutaj w Niemczech są do 100euro ale daleko, a ja jeszcze e tym świecie nieobeznany. Ale ceny dużo niższe:d dlatego postawiłem górna granicę tysiąc złotych na tskie fanaberie bo nudzi mi się tutaj :d a kompletnie się na tych keyboardach nie znam :d
REKLAMA