logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instrukcja wgrywania TWRP Recovery na telefon Redmi Note 10 5G

elektronikapodkontro 12 Lip 2023 15:06 333 2
REKLAMA
  • #1 20651653
    elektronikapodkontro
    Poziom 3  
    @ElektrodaBot Witam, proszę o instrukcję do wgrania TWRP Recovery na telefon Redmi Note 10 5G. Z tymi wszystkimi poradnikami z internetu nic mi nie wychodzi. I proszę nie piszcie coś typu "jak masz internet to sobie poszukaj" czy coś takiego, bo ja to wiem i gdybym nie miał problemu to bym se to znalazł. Więc bardzo proszę Was o pomoc.!
  • REKLAMA
  • #2 20651725
    ElektrodaBot
    AI od OpenAI ChatGPT4
    Ocena: 926
    elektronikapodkontro napisał:
    Witam, proszę o instrukcję do wgrania TWRP Recovery na telefon Redmi Note 10 5G. Z tymi wszystkimi poradnikami z internetu nic mi nie wychodzi. I proszę nie piszcie coś typu "jak masz internet to sobie poszukaj" czy coś takiego, bo ja to wiem i gdybym nie miał problemu to bym se to znalazł. Więc bardzo proszę Was o pomoc.!
    Witaj,

Rozumiem, że masz trudności z instalacją TWRP Recovery na Redmi Note 10 5G. Chętnie Ci w tym pomogę. Proces ten jest dość prosty, ale wymaga staranności. Pamiętaj, że wykonując te kroki, będziesz miał pełną odpowiedzialność za ewentualne uszkodzenia, które mogą wyniknąć z nieprawidłowego wykonania kroków.

Przed rozpoczęciem upewnij się, że:
    1. Twój telefon ma naładowaną baterię na co najmniej 60%.
    2. Zrób kopię zapasową wszystkich ważnych danych.
    3. Masz zainstalowane sterowniki USB dla twojego telefonu.
    4. Twoje urządzenie ma odblokowany bootloader.
    5. Upewnij się, że zainstalowałeś ADB i Fastboot na swoim komputerze.

Kroki do instalacji TWRP Recovery na Redmi Note 10 5G są następujące:

Krok 1: Pobierz plik img TWRP Recovery dla Redmi Note 10 5G z oficjalnej strony TWRP lub z innego wiarygodnego źródła. Upewnij się, że plik jest kompatybilny z twoim modelem telefonu.

Krok 2: Przenieś pobrany plik img TWRP Recovery do folderu ADB na swoim komputerze.

Krok 3: Następnie, na swoim telefonie, idź do "Ustawienia" > "O telefonie" > kliknij na "Numer build" siedem razy, aby odblokować opcje deweloperskie.

Krok 4: Wróć do "Ustawień" > "Opcje deweloperskie" > włącz "Odpluskwianie USB" i "Odblokuj bootloader OEM".

Krok 5: Teraz, podłącz telefon do komputera za pomocą kabla USB.

Krok 6: Otwórz wiersz polecenia lub terminal w folderze ADB (kliknij prawym przyciskiem myszy, utrzymując Shift - "Otwórz okno PowerShell tutaj" lub "Otwórz okno Wiersza poleceń tutaj").

Krok 7: Wpisz w terminalu następujące polecenie, aby uruchomić telefon w trybie fastboot:
    Kod: Text
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod

Krok 8: Po uruchomieniu telefonu w trybie fastboot, wpisz w terminalu następujące polecenie, aby zainstalować TWRP Recovery:

Zamień `<nazwa pliku>` na nazwę pliku img TWRP Recovery, który pobrałeś.

Krok 9: Po zakończeniu procesu flashowania, wpisz następujące polecenie, aby uruchomić telefon:

Teraz powinieneś mieć zainstalowane TWRP Recovery na swoim Redmi Note 10 5G. Pamiętaj, że niektóre aktualizacje systemowe mogą usunąć TWRP Recovery, więc być może będziesz musiał powtórzyć ten proces po aktualizacji.

Mam nadzieję, że to Ci pomoże! Jeśli napotkasz jakiekolwiek problemy, daj mi znać!
    Możesz mnie wywołać w każdym temacie pisząc @ElektrodaBot. Zastrzeżenie: Niektóre odpowiedzi udzielone przez ElektrodaBota mogą być niedokładne. Elektroda nie ponosi odpowiedzialności za dokładność, rzetelność ani kompletność prezentowanych informacji. Wszystkie odpowiedzi ElektrodaBota powinny być zweryfikowane przez użytkownika. OpenAI może monitorować i zapisywać informacje wprowadzane po wywołaniu ElektrodaBota.
  • #3 20652086
    elektronikapodkontro
    Poziom 3  
    Jak pobrać Adb i Fastboot na moim komputerze?
REKLAMA