logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Poszukiwany elektronik do rozkodowania radia Clarion PP3001M z pamięci eeprom

major067 13 Lip 2023 11:33 645 7
REKLAMA
  • #1 20652639
    major067
    Poziom 4  
    Ocena: 1
    Dzień dobry,

szukam elektronika, który będzie w stanie rozkodować radio samochodowe.
    Szukałem już informacji i wiem, że będzie to możliwe wyłącznie po odczycie z pamięci eeprom.

Poniżej screen z modelem radia i numerem seryjnym:
    https://monosnap.com/file/Cr86VHxdcDPlLuScTayLiijOIzM6qs

Radio jest wyjęte z samochodu, więc mogę śmiało to gdzieś w Polskę wysłać, kwestia tylko znalezienia chętnej do tego zadania osoby.

Radio jest kupione z legalnego źródła na allegro, od innego auta i ma działać w samochodzie mojej dziewczyny, więc jeśli konieczne jest jeszcze zaprogramowanie nr VIN, czy coś podobnego, to prosiłbym o szczegóły no i jakąś tam cenę taką +/-.

Z góry dziękuję za oferty i/lub polecenia dobrych elektroników, którzy podołają zadaniu.
  • REKLAMA
  • #2 20652658
    JayRo
    Poziom 38  
    Ocena: 937
    W radiu znajduje się pamięć eeprom s64, którą należy odczytać jako 24c64 w programatorze. Z pozyskanego pliku .bin, będzie można wyciągnąć kod i radio będzie ''śmigać''.
  • REKLAMA
  • #3 20652666
    major067
    Poziom 4  
    Dziękuję za informację, choć tyle to w zasadzie już zdążyłem wyczytać na forum.

Pytanie brzmi, czy podjąłbyś się takiego zadania?
    Ja nie mam w ogóle sprzętu, a dodatkowo mam prawie zerowe pojęcie na ten temat.

Jeśli regulamin tego zabrania, to ewentualnie poprosiłbym o jakąś wycenę PW.
  • Pomocny post
    #4 20652674
    JayRo
    Poziom 38  
    Ocena: 937
    Pewnie, że bym się podjął. Tylko podejrzewam, że lokalnie znajdziesz jakiś punkt, w którym Ci to rozkodują do godzinki czasu. Więc po co czekać i tracić dodatkowo na wysyłkę?
  • #5 20652683
    major067
    Poziom 4  
    No właśnie trudności polegają na tym, że w Poznaniu nic nie mogę znaleźć.
    Jeden serwis mi powiedział, że jest przed urlopem i się nie podejmie, a inne to rozkodowują, ale tylko online, w lutowanie eepromu się nie bawią :/

Więc jak mam się prosić o to żeby komuś zapłacić za robotę, to wolę poszukać "w Polsce" i stracić te 30-40 zł na przesyłki.
  • REKLAMA
  • #6 20653085
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1393
    Przenoszę do początkujących.
  • REKLAMA
  • #8 20653926
    major067
    Poziom 4  
    Temat zamknięty.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał elektronika do rozkodowania radia samochodowego Clarion PP3001M, które wymaga odczytu pamięci EEPROM (s64, 24c64) w celu uzyskania kodu. Po kilku próbach znalezienia lokalnego serwisu w Poznaniu, gdzie usługa byłaby dostępna, użytkownik ostatecznie znalazł punkt serwisowy Servico, który skutecznie rozwiązał problem. Użytkownik podkreślił, że w przypadku konieczności programowania numeru VIN, warto uzyskać szczegóły i wycenę.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA