Cytat:Mam zestaw części w arkuszu o nazwie „samochód części”, gdzie występują części o takich samych nazwach np. sprężarka i różnych cenach w dwóch kolumnach o nazwach Cena bazowa program i Cena bazowa program XYZ
Użyłem funkcji filtruj w arkuszu o nazwie „samochód” ale wówczas jak mam 3 ceny części to pokazuje się jako
Cena program XYZ 1, Cena program XYZ2, Cena program XYZ3
Kod: VBScript
Oraz Cena bazowa program 1, Cena bazowa program 2, Cena bazowa program 3
Próbowałem funkcji Wyszukaj.Pionowo, ale ona wyszukuje tylko np. cenę 1 sprężarki na liście i pokazuje pierwszą w kolejności jaka występuje, a pozostałe pomija.
Niestety używając funkcji Filtruj (TRANSPONUJ) pokazują się wszystkie ceny poziomo i nie wiem jakiej formuły użyć żeby oczywiście była możliwość skopiowania ceny i wyświetlało się w następujący sposób obok siebie, ale naprzemiennie: Cena program XYZ 1 i Cena bazowa program 1; Cena program XYZ 2 i Cena bazowa program 2; Cena program XYZ 3 i Cena bazowa program 3
Chyba, że istnieje możliwość sporządzenia takiej formuły, która da możliwość wyboru cen 3 części w jednej komórce wówczas nie trzeba rozdzielać na 3 kolumny.
Następna sprawa w arkuszu o nazwie samochód części mam kolumnę o nazwie Cena 1, Cena 2, Cena 3, Cena 4, Cena program XYZ, gdzie występują poniższe formuły i chciałbym je połączyć w jedno zamiast w trzech dodam, że poniższa formuła jest potrzebna do obliczenia więc musi być przecinek, a wyświetlać ma się z kropką.
Poniższe formuły, które chciałbym aby były w jednej komórce jako: Cena program XYZ
W załączniku zamieszczam plik excela.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.