logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać dane z partycji NTFS, która zmieniła się na RAW? Fujitsu 20GB

Nomad1 25 Lis 2005 14:58 1644 5
REKLAMA
  • #1 2025170
    Nomad1
    Poziom 11  
    Witam wszystkich !

Mam problem jakies tydzien temu zniknela mi partycja 20GB w NTFS na dysku fujitsu20GB, mialem tam wiele waznych dokumentów :/ poprostu kiedys wlaczam kompa, a tu nie ma jednego dysku!. Nic nie kombinowalem w srodku kompa itp. ... Wczoraj wlaczam kompa,a tu dysk sie pojawil tylko ze nie da sie z niego nic odczytac, jest tak jakbybyl pusty we wlasciwosciach pisze tylko ze dysk jest w formacie RAW i ma 0 zjetego miejsca i 0 wolnego.
    Wiem ze podobne tematy byly poruszane na forum, czytalem troche na ten temat ,ale szczerze mowiac to dalej nie wiem co mam zrobic.
    Boje sie zeby czegos nie zwalic tak, ze pozniej nic nie bedzie dalo sie z tym zrobic.

Bylbym wdzieczy komus kto poradzi mi dokladnie co mam zrobic i z jakiego programu skorzystac;)
  • REKLAMA
  • #2 2025288
    dancuk
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    Najprościej było by postawić partycję od nowa.
  • REKLAMA
  • #3 2025297
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    Easy Recovery Pro zainstalowane na innym komputerze, a Twój dysk podłączony jako drugi.
  • REKLAMA
  • #4 2025724
    Nomad1
    Poziom 11  
    okej sprobuje tak zrobic...
  • REKLAMA
  • #5 2026656
    harkonnen
    Poziom 17  
    Ocena: 22
    Zanim użyjesz jakis recoverów spróbuj wystartować z Dysku startowego Windows XP. Tam daj napraw. Odpali sie konsola . Przejdz na ten dysk i uruchom chkdsk . U mnie 2 razy znikneła partycja i wszystko dało się odzyskać . NIe trzeba było nawet instalować XP na nowo. w 30 min możesz mieć wszystko ok.
  • #6 2026973
    Tommy82
    Poziom 41  
    Ocena: 1074
    Ja jednak przychylam sie do Propozycji jankolo
    proponuje zastposowac easy recowery
    jak nie da rady normalnie to skanowanie rav
REKLAMA