logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Elprod 3NR - breloki RFID nie działają po wymianie zasilacza w domofonie

Cashout 30 Sie 2023 12:47 1086 5
REKLAMA
  • #1 20714473
    Cashout
    Poziom 3  
    Część

Ostatnio spalił sie nam zasilacz w domofonie, po wymianie na nowy, okazało się, że breloki przestały działać. Już mam dosyć dzwonienia na serwis, postaram się to zrobić sam z Waszą pomocą. Szukałem trochę na internecie, ale na nic ciekawego nie natrafiłem. Ktoś wie, jak ugryźć ten temat? Zestaw domofonowy z panelem RFID, trzema słuchawkami, zasilaczem i piętnastoma brelokami.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 20715939
    Cashout
    Poziom 3  
    Dzięki, ale mój domofon nie posiada więcej, niż 3 przyciski, więc wpisywanie 9999 czy wciskanie gwiazdek, płotków niestety jest niemożliwe 🙃
  • REKLAMA
  • #4 20717851
    Ircys
    Specjalista Domofony
    Ocena: 2053
    Cashout napisał:
    Ostatnio spalił sie nam zasilacz w domofonie, po wymianie na nowy, okazało się, że breloki przestały działać. Już mam dosyć dzwonienia na serwis, postaram się to zrobić sam z Waszą pomocą. Szukałem trochę na internecie, ale na nic ciekawego nie natrafiłem. Ktoś wie, jak ugryźć ten temat?

Daj zdjęcie Twojej kasety domofonowej, ale nie ściągaj zdjęć z internetu, tylko zrób zdjęcie Twojej kasety.
    Czy czytnik w ogóle jakoś reaguje na brelok, czyli np. zapika, ale nie rozpoznaje, czy w ogóle nie ma żadnej reakcji?
  • REKLAMA
  • #5 20718402
    kristop
    Poziom 14  
    Ocena: 23
    Witam
    w załaczniku instukcja programowania tego panela ,

Krzysiek
    Załączniki:
    • schematy podłączeń cdom10 reset[261707].pdf (131.84 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 20718536
    CYRUS2
    Poziom 43  
    Ocena: 3450
    Cashout napisał:
    Ostatnio spalił sie nam zasilacz w domofonie
    Trafo nie jest elementem który "się pali" z powodu niezawodności.
    Musiała być przyczyna - np. wysokie napięcie w sieci.
    Prawdopodobnie są uszkodzenia w panelu.
    Cashout napisał:
    postaram się to zrobić sam z Waszą pomocą. ?
    Co możesz zrobić to tylko próbować na nowo zaprogramować.
    Jeżeli to się nie uda, to trzeba panel zdemontować i wysłać do producenta w celu naprawy.
REKLAMA